Δημήτρης Κοσμίδης: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας». Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Ο κ. Κοσμίδης μίλησε για τις πρόσφατες εκλογές της Ε.Ο.Γ., το 2nd Fur Shopping Festival, τη συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. σε εκθέσεις, αλλά και για την κλοπή που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε γνωστή γουνοποιητική  επιχείρηση.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και παράλληλα ψηφίστηκε  ομόφωνα διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Η διαδικασία των εκλογών κύλησε ομαλά,  με τον κ. Κοσμίδη να σχολιάζει «Το αποτέλεσμα ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο, καθώς  ήμουν ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος. Ωστόσο το νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Γ. ανανεώθηκε κατά 50%, μιας και το απαρτίζουν καινούργια άτομα. Θα συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, προκειμένου να υλοποιήσουμε όλες τις δράσεις μας που έχουμε στην ατζέντα μας».

Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε Fashion Show της  Έκθεσης  Modexpo

Συνεχίζοντας λοιπόν το έργο της η Ε.Ο.Γ. θα συμμετάσχει με μια παράλληλη δράση (Fashion Show) στην έκθεση Modexpo, η οποία θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 20 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι Ρουμανίας «Θα αναδείξουμε την ελληνική γουνοποιία και στη Ρουμανία» τόνισε ο κ. Κοσμίδης «όπως είναι γνωστό οι Ρουμάνοι είναι μέσα στο πελατολόγιό μας, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Είναι υποχρέωσή μας να διαφημίσουμε το προϊόν της γούνας και στο Βουκουρέστι με ένα Fashion Show. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της Ομοσπονδίας, να αναδεικνύει και προωθεί την ελληνική γούνα».

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη Σιάτιστα.

Οι δύο αντάλλαξαν απόψεις για τον κλάδο της γούνας, με τον κ. Κοσμίδη να παρουσιάζει στον Π.τ.Δ. τα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και ζητώντας την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. μετά τη συνάντηση δήλωσε  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα  που απασχολούν τον κλάδο μας.  Πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε  και δεύτερη συνάντηση στην Αθήνα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε πιο αναλυτικά για τα διάφορα θέματα της ελληνικής γουνοποιίας»

«Το F.S.F. ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση»

Όσον αφορά το 2nd Fur Shopping Festival ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. ξεκαθάρισε πως για λόγους ευγένειας και διακριτικότητας δεν θέλησε να ρωτήσει τους συναδέλφους του για τις εμπορικές συμφωνίες που σφράγισαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Σίγουρα, όπως γίνεται σε κάθε έκθεση κάποιοι δουλεύουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο. Το F.S.F. κατά την προσωπική μου άποψη ήταν καθόλα επιτυχημένο, με μια άψογη διοργάνωση. Κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Εύχομαι το 3rd F.S.F. να είναι ακόμα καλύτερο και εάν μπορέσει η Ε.Ο.Γ. –καθώς ακούμε συνέχεια πως δεν στηρίζουμε το F.S.F., το στηρίζουμε ηθικά και όχι οικονομικά- να το στηρίξει και χρηματικά. Ίσως με κάποια δράση μέσα στο εκθεσιακό κέντρο. Για τη φετινή χρονιά, είχα προτείνει να πραγματοποιήσουμε μια παράλληλα δράση, η οποία θα ενημέρωνε τους γουνοποιούς για τις εξαγωγές. Έκανα λοιπόν αυτή την πρόταση στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει φέτος. Πάντως το εν λόγω σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στην Καστοριά μέσα στις επόμενες εβδομάδες» .

«Εύχομαι να πιάσουν όσο το δυνατό το γρηγορότερο τους διαρρήκτες»

Τέλος ο κ. Κοσμίδης αναφέρθηκε και σε ένα δυσάρεστο γεγονός. Προ ημερών διαπράχθηκε μια κλοπή σε γνωστή γουνοποιητική επιχείρηση της Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. είπε πως οι διαρρήκτες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και χτυπάν γουνοποιητικές επιχειρήσεις  και ζήτησε την επιπλέον βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με περισσότερες περιπολίες έτσι ώστε να αποτρέπονται οι υποψήφιοι διαρρήκτες «Εύχομαι να συλληφθούν άμεσα.  Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο και είμαστε δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί».

 

You May Also Like

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Άργους Ορεστικού

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής…

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει Γεύμα Αγάπης

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας διοργανώνει Γεύμα Αγάπης

Έντονη η πολιτική δραστηριότητα του Ζήση Τζηκαλάγια στην Αθήνα

Έντονη η πολιτική δραστηριότητα του Ζήση Τζηκαλάγια στην Αθήνα

Γιώργος Αμανατίδης ¨Συμμαχία για την Ανάπτυξη(φωτογραφίες)

Νίκη και αλλαγή το σύνθημα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Κοζάνη

PROTEAS OPEN 2018: Συναρπαστικό Φινάλε! Όλα τα Αποτελέσματα των Τελικών και του Τουρνουά!

PROTEAS OPEN 2018: Συναρπαστικό Φινάλε!  Όλα τα Αποτελέσματα των Τελικών και του…

Ενημερωτική εκδήλωση από το Δ.Σ. Κολοκυνθούς «Ο ρόλος της μητέρας σήμερα: Συμβουλές για τη βελτίωση της ποιότητας της σχέσης μητέρας – παιδιού» με εισηγήτρια την Εκπαιδευτική Σύμβουλο Δρ Μόσχου Δ. Καλλιόπη

Ενημερωτική εκδήλωση από το Δ.Σ. Κολοκυνθούς «Ο ρόλος της μητέρας σήμερα: Συμβουλές…

Βίντεο: Η διαδρομή του Aγωγού συναντά τη διαδρομή ενός υλοτόμου από την Κυψέλη Νεστορίου

Βίντεο: Η διαδρομή του Aγωγού συναντά τη διαδρομή ενός υλοτόμου από την…

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των εταιρειών Μαρινόπουλος

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο αγώνα…

Αναγγελία για ζημιές σε καλλιέργειες από Παγετούς το Χειμώνα του 2017

Αναγγελία για ζημιές σε μήλα, καρυδιές, φασόλια από Παγετό στις 23/04/2017 και…

Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Πρατηρίων Υγρών & Αερίων Καυσίμων στην Π.Ε. Καστοριάς

Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Πρατηρίων Υγρών & Αερίων Καυσίμων στην Π.Ε. Καστοριάς