Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο οποίος, μεταξύ των άλλων θεμάτων, θέλησε να ανακοινώσει και τη δημιουργία  Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης  Δανειοληπτών στο Δήμο Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Στο προσεχές μέλλον, θα αναπτυχθούν σε 50 πόλεις, 25 νησιά και 45 μεγάλους Δήμους της χώρας,  στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Καστοριάς,  τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης  Δανειοληπτών, τα οποία έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη στους δανειολήπτες, όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά τους.

Τα γραφεία θα στεγαστούν σε κτίρια των δήμων, των περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων και θα εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη με την παροχή ενημέρωσης για ρυθμίσεις δανείων που προβλέπονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, για τις διαδικασίες υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, για θέματα που αφορούν τους πλειστηριασμούς κατοικιών, αλλά και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών «Αποφασίσθηκε να ιδρυθεί και στην Καστοριά γραφείο υπέρ των δανειοληπτών. Ειδικότερα, ο κάθε δανειολήπτης που στερείται των νομικών συμβουλών για ποικίλους λόγους, θα μπορεί πλέον να έχει εκείνες τις συμβουλές που έχουν σχέση με τη ρύθμιση των δανείων του και παράλληλα να πληροφορείται για τα ζητήματα που προκύπτουν», ενημέρωσε ο κ. Αγγελής και σημείωσε πως τα γραφεία αυτά θα εξυπηρετήσουν σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό σύνολο.

Σε ό,τι έχει σχέση με τους χρόνους υλοποίησής τους, ο κ. Αγγελής δεν θέλησε να διακινδυνέψει να ορίσει την ακριβή ημερομηνία και δήλωσε πως «Τα δύο πρώτα γραφεία θα ανοίξουν στην Αθήνα και στον Πειραιά. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να διακινδυνέψω να δώσω μια απάντηση για το πότε θα ανοίξει και στο Δήμο μας. Έχω ως αρχή, να ακολουθώ τις εγκυκλίους και τη νομιμότητα. Εάν ο οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα με αποπροσανατολισμούς, είναι δικό του θέμα και όχι δικό μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…