Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης: Διαχείριση των Οχημάτων στο Τέλος του Κύκλου Ζωής τους (εγκαταλελειμμένα οχήματα)

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο που αφορούσαν την παραμονή σε κοινόχρηστους χώρους οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί από την Υπηρεσία μας ως εγκαταλελειμμένα  , η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνει ότι αυτό οφείλεται στη λήξη της προβλεπόμενης από το νόμο σύμβασης του Δήμου Κοζάνης με πιστοποιημένο φορέα ανακύκλωσης και τη μη σύναψη νέας μέχρι και σήμερα. Η Υπηρεσία μας φρόντισε έγκαιρα να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες προς τούτο ενέργειες, ωστόσο η διαδικασία σύναψης νέας σύμβασης βρίσκεται  σε εκκρεμότητα.
Παρόλα αυτά, από μέρους μας κρίθηκε ορθό να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία εντοπισμού, ελέγχου και χαρακτηρισμού των Ο.Τ.Κ.Ζ. που έχουν εγκαταλειφθεί σε κοινόχρηστους χώρους του ευρύτερου Δήμου Κοζάνης, ώστε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επιλογή νέου αναδόχου να προχωρήσει άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις το στάδιο της άρσης των οχημάτων και της παράδοσής τους στον προβλεπόμενο από το νόμο πιστοποιημένο φορέα ανακύκλωσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τα τελευταία τέσσερα (4) έτη κατά τα οποία η Υπηρεσία μας έχει αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, έχουν εντοπιστεί, ελεγχθεί, χαρακτηριστεί 494  και –εν τέλει- αποσυρθεί από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κοζάνης 478 οχήματα. (400 από τους ιδιοκτήτες και 78 από πιστοποιημένο φορέα ανακύκλωσης).
*  *  *  *
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας, τηλ. 2461050839, email: [email protected]

You May Also Like

Αυτισμός: Η λέξη που πλέον λες

Στις 18 Φεβρουαρίου 2017  θα πραγματοποιηθεί,   στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας -Παράρτημα Καστοριάς…

Το Καφεποτείον ἐν καιρῷ έκοψε και για το 2024 την βασιλόπιτα του

Το Καφεποτείον ἐν καιρῷ έκοψε και για το 2024 την βασιλόπιτα του

”θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του σωματείου στην οικογένεια του αγαπημένου μας Ηλία Ιωάννου”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς αποφάσισε ομόφωνα…

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τις Χιονοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για τις Χιονοπτώσεις

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια