Δημόσιες επενδύσεις για αποκατάσταση της λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων και ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

      Τη συντήρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων της Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισε την Τρίτη 1-12-2020, ως προτεραιότητα στη συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή.

    Κατά την εισήγηση του θέματος στην επιτροπή από τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τονίστηκε η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αυτών συνολικά στα αρδευτικά δίκτυα της Περιφέρειας εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα.

    Ο κ. Κασαπίδης ζήτησε και πήρε ομόφωνη στήριξη  από τα μέλη της Oικονομικής Eπιτροπής για την υποβολή της πρότασης « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στο Εθνικό  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού  5 εκ. ευρώ, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα των έργων αυτών για την πραγματική οικονομία και την αγροτική παραγωγή.

      Παράλληλα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση και η υποβολή του έργου «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ, ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΤΟΥΣ» συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκ. ευρώ.

    Σκοπός των παρεμβάσεων αυτών, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της λειτουργικότητας και επισκεψιμότητας στους χώρους αυτούς με σειρά τεχνικών έργων, που θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν το απόθεμα θρησκευτικών μνημείων στην Περιφέρειά μας.

   Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θέλουμε να οργανώσουμε και να προβάλλουμε το θρησκευτικό τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία με ιδιαίτερη έμφαση στα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία (μοναστήρια και εκκλησίες) και να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας τόπο προορισμού για τέτοιους επισκέπτες.

   Συνολικά οι δύο προτάσεις που εγκρίθηκαν να υποβληθούν στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ και αποτελούν διακριτό μέρος του συνολικού αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα.

 

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

«Ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας