Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς (https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/)  συμμετείχε για 4η χρονιά στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/thilazo/) την περασμένη Κυριακή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς.

Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες ενώ με το σύνθημα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε» στις 12 ακριβώς το μεσημέρι 20 παιδιά θήλασαν ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες 55 πόλεις στην Ελλάδα. Το μικρότερο θηλάζον βρέφος ήταν μόλις 40 ημερών ενώ το μεγαλύτερο παιδί 3 χρονών και 9 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια εκ των μητέρων που θήλασε μαζί μας, συνεχίζει να θηλάζει τα δύο πρώτα της παιδιά (tandem) ενώ είναι έγκυος στο τρίτο, κάτι που κάνει φέτος την Καστοριά να ξεχωρίζει από όλη την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες στη Δ/νση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς για την συνεργασία, τις τοπικές επιχειρήσεις για την ουσιαστική τους στήριξη αλλά και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αγκαλιάζοντας την προσπάθειά μας.

Αγνή- Βάσω-Βίκυ-Μάγδα-Νικη-Φαίη

_msc7061 _msc7151 _msc7175

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…