Διαδικτυακή ημερίδα “Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση Προγραμμάτων και Καινοτόμων Δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

 

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τα Ε.Κ.Φ.Ε. και τα Κ.Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Καλές Πρακτικές στην Εξ Αποστάσεως Διδασκαλία Μαθημάτων και Υλοποίηση Προγραμμάτων και Καινοτόμων Δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

 

Την ημερίδα, που παρακολούθησαν 221 συμμετέχοντες από διάφορα σημεία της Ελλάδας και της Κύπρου, χαιρέτισαν η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Άννα Σπύρτου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αικατερίνη Πλακίτση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

 

Την τεχνική υποστήριξη της ημερίδας είχαν οι Πόλοι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας και ο Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας.

 

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 30 εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Υπεύθυνους Ε.Κ.Φ.Ε. και Υπεύθυνους και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων Κ.Π.Ε. από διάφορα σημεία της χώρας. Στην πρωινή ζώνη παρουσιάστηκαν 10 εισηγήσεις στη θεματική «Το πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Στην απογευματινή ζώνη παρουσιάστηκαν 7 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως υλοποίηση προγραμμάτων & καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», 9 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» και 4 εισηγήσεις στη θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

 

Η ημερίδα αποτέλεσε ευκαιρία να αναδειχθούν καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί κατά τη σύγχρονη ή ασύγχρονη επείγουσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τo τρέχον ή το προηγούμενο σχολικό έτος και ελπίζουμε να συμβάλει στη διάχυση καλών πρακτικών, την ανταλλαγή ιδεών και, ως εκ τούτου, τη βελτίωση της εξ αποστάσεως διδακτικής διαδικασίας.

 

Ευχαριστούμε τους/τις εισηγητές/εισηγήτριες αλλά και όσους/όσεςσυμμετείχαν στην ημερίδα. Για όσους/όσες επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, μπορούν να επισκεφτούν τους εξής συνδέσμους:

 

Θεματική «Το πείραμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση»:

https://www.youtube.com/watch?v=jMzzP3rQhXo&t=15s

 

Θεματικές «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως υλοποίηση προγραμμάτων & καινοτόμων δράσεων σχετικών με τις Φυσικές Επιστήμες στη δευτεροβάθμια &πρωτοβάθμια εκπαίδευση» &«Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

https://www.youtube.com/watch?v=DqllQJeCC8g&t=25s

 

Θεματική «Καλές πρακτικές στην εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων των Φυσικών Επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

https://www.youtube.com/watch?v=1IqHH8njW18&t=3s

 

Ο τόμος των περιλήψεων είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

https://dmaked.pde.sch.gr/…/1166-kales-praktikes-stin…

 

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση                                                                                           Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

 

You May Also Like

Ιταλία: Έτσι δολοφονήθηκε η 18χρονη Πακιστανή Σαμάν γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί τον ξάδερφό της [Βίντεο]

Βίντεο δείχνει τα ξαδέρφια και τον θείο της 18χρονης Σαμάν Αμπάς με…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Εντείνουμε τις προσπάθειες. Συστρατεύονται και άλλοι για την υγεία των Καστοριανών»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Εντείνουμε τις προσπάθειες. Συστρατεύονται και άλλοι για την υγεία των…

Επίσκεψη 5 συγγραφέων στην βιβλιοθήκη Κορησού.

Την Κωνσταντινίδειο Δημοτική βιβλιοθήκη Κορησού του Δήμου Καστοριάς, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι συγγραφείς Ευδοκία Ποιμενίδου, Ειρήνη Κατσίπη, Σοφία Γραμμόζη, Ευθυμία Σερλέτη και Σόνια Ευθυμιάδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και σε έντονο κλίμα συγκίνησης γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα…

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Παράταση καταβολής ΦΠΑ χωρίς προσαυξήσεις”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Παράταση καταβολής ΦΠΑ χωρίς προσαυξήσεις”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Σύντομος απολογισμός του Κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. στην Καστοριά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Σύντομος απολογισμός του Κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. στην Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: Τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών και με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών παραγόντων και φορέων της γούνας

  Μαρία Αντωνίου: Τηλεδιάσκεψη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών και με…