Διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές κρουσμάτων στις ΜΕΘ

Λίγα λεπτά πριν το τηλεοπτικό διάγγελμα του Πρωθυπουργού, όπου ανακοινώθηκε  η απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια από σήμερα τα ξημερώματα, γίνονταν γνωστά από το υπουργείο Υγείας τα νεότερα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτά, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένα εικοσιτετράωρο. Σημειώνεται πως το Σάββατο, 100 ασθενείς νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 18 ήταν διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624. Τα τελευταία 20 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ανέφεραν πως οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξάπλωση του ιού, οπότε και θα φανεί αν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί- που ξεκίνησαν με το κλείσιμο των σχολείων και έφτασαν στην απαγόρευση της μετακίνησης- θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή τη μείωση της διασποράς στην κοινότητα.

Μεταξύ 40-64 τα περισσότερα κρούσματα

Όπως έδειξε η χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα μέχρι στιγμής κρούσματα, 342 είναι άνδρες και 272 γυναίκες. Το 49% ανήκει στην ηλιακή ομάδα 40-64 έτη, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές κρουσμάτων στις ΜΕΘ

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.

φδγφφγγφφγ

Οι επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους λοιμωξιωλόγους, θα είναι καθοριστικές και για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι εισαγωγές. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα τέλος με την ετοιμότητα των δομών υγείας, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ στόχος είναι να παραμείνει όσο το δυνατόν μικρότερος ο αριθμός των κρουσμάτων χωρίς σαφή πηγή προέλευσης.

Βίκυ Κουρλιμπίνη/capital.gr

[email protected]

You May Also Like

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Κοινωφελής: Πότε πιάνουν δουλειά οι 24.251 δικαιούχοι στους 274 δήμους

Μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας…

Ο… συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες φέρνει νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας»

Ο… συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες φέρνει νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας»

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ποιες οι συνήθειες και οι ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο διαδίκτυο;

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Ποιες οι συνήθειες και οι ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν…

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν μελέτες για την αποτελεσματικότητα τροφίμων έναντι του κορωνοϊού

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν μελέτες για την αποτελεσματικότητα τροφίμων έναντι του κορωνοϊού

Λευκός Οίκος: Η Τουρκία δεν ζήτησε παραχωρήσεις από ΗΠΑ για να άρει το βέτο

Οι ΗΠΑ «δεν πρόσφεραν τίποτε» στην Τουρκία, διαβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού…