Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής από το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» σε συνεργασία με την εταιρεία Med Trust – Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»  συμμετείχε στη δράση «Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη» η οποία πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, από τις 09:00 το πρωί  έως τις 14:00 το μεσημέρι στα κεντρικά φανάρια της πόλης, οδός Μ. Αλεξάνδρου 3.

Στο σημείο (Μ. Αλεξάνδρου 3) ήταν η Αυστριακή εταιρεία Μed Trust με το Wellion Diabetes Mobile και παρείχε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος, ολικής χοληστερίνης και πίεσης.

Επίσης την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο Οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», θα επαναλάβει τη δράση προληπτικής ιατρικής «Ημέρες Διαβήτη» σε συνεργασία με την εταιρεία Μed Trusτ και το ειδικά εξοπλισμένο όχημα Wellion Diabetes Mobile  με δωρεάν  μετρήσεις σακχάρου αίματος, ολικής χοληστερίνης και πίεσης στους χώρους των γραφείων του στις Νέες Εργατικές Κατοικίες, απέναντι από το S/M Mασούτης ΑΕ και ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ., για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων οικογενειών των προγραμμάτων «Ηλιαχτίδα Ζωής» και «Φροντίδα για την 3η Ηλικία», καθώς και των κατοίκων της Χλόης, των Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς και των γειτονικών χωριών (Κεφαλάρι, Απόσκεπος, Τοιχιό κλπ).

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων «Ηλιαχτίδα Ζωής»- Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής για παιδιά, εφήβους και γονείς και «Φροντίδα για την 3η Ηλικία», προσκαλεί όλους τους ωφελούμενους των προγραμμάτων αλλά και τους πολίτες του Νομού Καστοριάς, να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στις προληπτικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…