Συνολικά 21 γιατροί διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας στην Δυτική Μακεδονία Σταύρου Γιαννακίδη, πρόκειται για 20 αγροτικούς γιατρούς και έναν Γενικό Γιατρό, οι όποιοι θα καλύψουν ανάγκες των Περιφερειακών Ιατρείων καθώς και του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου και όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης «με την προσθήκη αυτών των γιατρών για έναν χρόνο και την δυνατότητα να παρατείνουν και αργότερα  την παραμονή τους στην περιοχή, αντιμετωπίζονται σε πρώτο επίπεδο βασικές ελλείψεις που έχουν καταγραφεί στο σύνολο των 91 περιφερειακών ιατρείων που λειτουργούν στην Δυτική Μακεδονία»

Από τους 21 γιατρούς που διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, 5 γιατροί είναι  στην Περιφερειακοί Ενότητα Κοζάνης, 6 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 7 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας .

Αναλυτικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,  ένας (1)  Γενικός Ιατρός  και ένας  υπόχρεος διορίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, ένας αγροτικός γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βαθυλάκκου, ένας   στο Περιφερειακό Ιατρείο Λιβαδερού και ένας στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορυφής.

Στην Περιφερειακή Ενότητας Γρεβενών, ένας αγροτικός γιατρός διορίζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Σαρακίνας και από ένας αγροτικός γιατρός στα Περιφερειακά Ιατρεία  Πολυνερίου, Κνίδης, Βατόλακκου, Τρικώμου και  Μεγάρου. Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ένας αγροτικός γιατρός διορίζεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκαλοχωρίου ένας στην Οινόη, ένας στο Ιατρείο της Πενταβρύσου, ένας στην Κλεισούρα και από ένας στα Περιφερειακά Ιατρεία Τοιχιού, Μακροχωρίου και Νεστορίου. Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, με έναν αγροτικό γιατρό ενισχύεται το Περιφερειακό Ιατρείο Παπαγιάννη και από έναν επίσης τα Περιφερειακά Ιατρεία Λεχόβου και Κλεινών.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…