Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινούν τα σχολεία εφέτος στη Δυτική Μακεδονία, αφού τα κενά είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και ο προγραμματισμός κάνει λόγο για κάλυψη σε όλες τις ειδικότητες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στον “Π.Λ.” ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δηλαδή γυμνάσια και λύκεια), όπως τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής, εντοπίζονται περί τα είκοσι (20) κενά σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων τα επτά (7) αφορούν την ειδικότητα των μαθηματικών (τα τέσσερα (4) εκ αυτών είναι σε σχολεία της Κοζάνης). Επίσης, περί τα τέσσερα (4) κενά υπάρχουν σε ειδικότητες φυσικών – βιολόγων.
Επίσης, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εφέτος υπάρχει μια σημαντική αύξηση των τμημάτων ένταξης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, όπως τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τώρα, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ελλείψεις παρουσιάζουν οι ειδικότητες των θεατρολόγων, καλλιτεχνικών και μουσικών (σ.σ. πρόκειται για τις ειδικότητες που διαμαρτύρονταν και στην Κοζάνη με το πέρας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, λέγοντας πως οι εν λόγω καθηγητές θα  μείνουν άνεργοι), με τον κ. Κωνσταντόπουλο να λέει πως θα καλυφθούν με αναπληρωτές. Σημείωσε , ωστόσο, ότι στην πρωτοβάθμια δεν θα προσληφθεί μεγάλος αριθμός αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι.
Στα “πολύπαθα” ειδικά και μουσικά σχολεία της περιοχής, ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας, μέχρι 30/9 θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Μάλιστα για την ειδική αγωγή, ξεκαθάρισε πως για πρώτη φορά γίνονται τόσο έγκαιρα προσλήψεις, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία. Έδωσε, μάλιστα και κάποια πανελλαδικά στοιχεία, αφού από Δευτέρα με το “πρώτο κουδούνι” περί τους 1.261 εκπαιδευτικούς θα αναλάβουν τα τμήματα ένταξης, καθώς επίσης 2.360 δάσκαλοι και 1.335 νηπιαγωγοί.
“Στη Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε καμία κενή θέση σε δασκάλους και νηπιαγωγούς”, ξεκαθαρίζει ο ίδιος, λέγοντας πως σε ό,τι αφορά τα ειδικά σχολεία, θα υπάρξει και δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.
“Γυρίσαμε στην κανονικότητα”, σχολίασε σχετικά, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση αλλά γεγονός, το ότι τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά , με καθηγητές και δασκάλους, στα σχολεία.

Απεργία με το πρώτο κουδούνι προκήρυξαν οι δάσκαλοι
«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου. Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 

Πηγή:  prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -52,67- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, -5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη, -1- ζυγαριά ακριβείας και -1- τρίφτης κάνναβης

Συνελήφθη 61χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές από Ιερούς Ναούς σε περιοχή της Φλώρινας για τις οποίες συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός

Σε βάρος του50χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας