Έργα 15 εκ. ευρώ για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη στις δομές υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν για την  προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη, ο οποίος με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργεί Υγείας.

Η δημιουργία δυο κέντρων ψυχικής υγείας και μονάδα απεξάρτησης βρίσκονται μεταξύ των έργων που έχουν εγκριθεί. Παράλληλα στον νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται οι μεταφορά του Κέντρου Υγείας στην Σιάτιστα σε καινούργιο κτήριο, η επέκταση της νέας πτέρυγας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και η πλήρης ανακαίνιση του  Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Παράλληλα έχουν εγκριθεί και σύντομα θα βγουν οι προκηρύξεις  για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών σε Δεσκάτη Τσοτύλι, Άργος Ορεστικό, Αμύνταιο  και η δημιουργία καινούργιου πολυδύναμο ιατρείο στο Δήμο Πρεσπών.

Αξίζει να σημειωθεί καθώς πήρε ΦΕΚ και άμεσα  ξεκινούν τα άγονα περιφερειακά ιατρεία, όπως είχαν ανακοινωθεί κατά την έλευση του Υφυπουργού Παύλου Πολάκη, στην Κοζάνη, στα οποία οι γιατροί θα επιδοτούνται με το ποσό των 400 ευρώ.  Συνολικά θα δημιουργηθούν 39 Ιατρεία στην Δυτική Μακεδονία. Αναλυτικά θα δημιουργηθούν 8 άγονα περιφερειακά ιατρεία στην Κοζάνη, 17 στα Γρεβενά, 6 στην Φλώρινα και 8 στην Καστοριά.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διαταραχές Βάδισης που οφείλονται σε τραυματισμούς νεύρων: Πώς οι τραυματισμοί νεύρων και συνδέσμων αλλάζουν τον τρόπο περπατήματος /Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

  Διαταραχές Βάδισης που οφείλονται σε τραυματισμούς νεύρων: Πώς οι τραυματισμοί νεύρων…

Φλεβίτιδα: Αίτια και συμπτώματα

Φλεβίτιδα: Αίτια και συμπτώματα

Ενημερωτικές επισκέψεις στα χωριά από το Κέντρο Κοινότητας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Άργους Ορεστικού

Που θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες επισκέψεις

Γαστρεντερίτιδα: Ποια συμπτώματα έχει και τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Γαστρεντερίτιδα: Ποια συμπτώματα έχει και τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Ούτε που το φανταζόσουν! Πόσο καλό κάνουν στην υγεία σου οι ελιές;

Ελιές οι θαυματουργές! Δείτε τι κάνουν όταν τις καταναλώνετε…

Λεμόνι: Ποιες ασθένειες καταπολεμά

Λεμόνι: Ποιες ασθένειες καταπολεμά

Τα υγιή άτομα με χρόνιους πόνους ή κάποιους φυσικούς – κινητικούς περιορισμούς δεν πρέπει να γυμνάζονται;/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Τα υγιή άτομα με χρόνιους πόνους ή κάποιους φυσικούς – κινητικούς…

Τα σταυρόλεξα δεν μπορούν να «φρενάρουν» πραγματικά την άνοια

Τα σταυρόλεξα δεν μπορούν να «φρενάρουν» πραγματικά την άνοια