Δύο σημαντικά έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής του Βελβεντού παραδίδονται και επίσημα. Πρόκειται για τα έργα “οργάνωση, διαχείριση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής του κέντρου Βελβεντού” και “εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ενότητας οικισμών Βελβεντού και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Βελβεντού Ν. Κοζάνης”.

Τα έργα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Π. Πλακεντά, το δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Σ. Κοσματόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σόκουτη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ανάπλαση κέντρου Βελβεντού

Το έργο της ανάπλασης του κέντρου Βελβεντού περιλάμβανε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία με αποξήλωση του τάπητα στους κεντρικούς δρόμους και επένδυση με κυβόλιθους, καθώς και τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης δήλωσε ότι “κάνουμε το ελάχιστο μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους. Βλέποντας την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους και τη φροντίδα με την οποία περιβάλλουν το χώρο μας δίνουν μηνύματα πολιτισμικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς”.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς μίλησε για έργο πνοής, το οποίο παραδίδεται στους κατοίκους, ενώ ο δήμαρχος Σερβίων Βελβενού τόνισε ότι “με το έργο αυτό θα βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων και το Βελβεντό θα γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών εντός και εκτός της χώρας”. Τέλος, ο Γ. Σόκουτης, επί θητείας του οποίου ξεκίνησε το έργο, επισήμανε ότι το ήδη πολύ όμορφο Βελβεντό έγινε ακόμη ομορφότερο, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Έργο Βιολογικού Καθαρισμού Βελβεντού

Το έργο προγραμματίσθηκε και σχεδιάσθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής ανάπτυξης του έργου, καθώς και της προστασίας του γειτνιάζοντος λιμναίου οικοσυστήματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, επισκεπτόμενος το έργο και επισήμανε ότι “ο βιολογικός είναι εφάμιλλος της κοινωνίας αυτής και αποτελεί έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, αισιοδοξούμε για τέτοια έργα σε όλη την περιοχή”.

Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς επισήμανε ότι “είμαστε περήφανοι για την οικολογική λειτουργία του έργου, το οποίο δίδεται σε 10 μέρες και επίσημα σε λειτουργία”, ενώ ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού αναφέρθηκε σε έργο πνοής που μπορεί να μην είναι ανταποδοτικό, αλλά επειδή έχει να κάνει με την υγεία είναι τεράστιας σημασίας.

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γ. Σόκουτης έκανε λόγο για συνεργασία και συνέχεια της διοίκησης που επιτρέπει να υπάρχουν τόσο σημαντικά αποτελέσματα.

Ο βιολογικός καθαρισμός Βελβεντού χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΥΠΕΚΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ– ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ- ΠΟΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καστοριά: Δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για καρκινοπαθείς

Καστοριά: Δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για καρκινοπαθείς

Νέα απειλή βιομηχανοποίησης της προστατευμένης από το Δίκτυο Natura, περιοχής του Μπούρινου

Νέα απειλή βιομηχανοποίησης της προστατευμένης από το Δίκτυο Natura, περιοχής του Μπούρινου

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη Διεθνή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με θέμα: «Έμφυλη Βία και σεξουαλική παρενόχληση στα ΑΕΙ: Αιτίες και πρόληψη»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση…

Διήμερο σεμινάριο Agility για σκύλους στην Κοζάνη και μεγάλη επίδειξη σκύλων με το διεθνούς φήμης κυναθλητή Davide Codebue

Ο Κυναθλητικός Όμιλος WHITE GHOSTS στην Κοζάνη διοργανώνει διήμερο σεμινάριο AGILITY με…

Μόνο με ραντεβού η προσέλευση στα ΚΕΠ Άργους Ορεστικού και Αμπελοκήπων

  Μόνο με ραντεβού η προσέλευση στα ΚΕΠ Άργους Ορεστικού και Αμπελοκήπων

Προσκόμιση Δικαιολογητικών των επιτυχόντων της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ στην Π.Ε. Καστοριάς

  Προσκόμιση Δικαιολογητικών των επιτυχόντων της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ στην…

Π.Ε. Καστοριάς: Έναρξη Ψηφιακών Υπηρεσιών Συνταγής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Π.Ε. Καστοριάς: Έναρξη Ψηφιακών Υπηρεσιών Συνταγής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Κοζάνη: Η φωτογραφία των νοσηλευτριών από το Μαμάτσειο συγκλονίζει και δίνει ελπίδα

Κοζάνη: Η φωτογραφία των νοσηλευτριών από το Μαμάτσειο συγκλονίζει και δίνει ελπίδα