Εβδομαδιαία καμπάνια του «Ζήσε Αθλητικά» μαζί με τον οργανισμό «Safe Water Sports» για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών

-Εκπαιδευτικά βίντεο και διαδικτυακά μηνύματα Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας του υγρού στοιχείου

 

Εβδομαδιαία διαδικτυακή καμπάνια, αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, που τιμάται στην Ελλάδα στις 11 Μαΐου, πραγματοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών θεσπίσθηκε έπειτα από πρόταση του οργανισμού «Safe Water Sports», με τον οποίο προσφάτως υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για λογαριασμό της ΓΓΑ και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη χώρα μας συμβαίνουν ετησίως, κατά μέσο όρο, 300 θάνατοι στη θάλασσα, πολλοί εκ των οποίων οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Η καθιέρωση της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την εκπαίδευση των παιδιών από όσο το δυνατόν μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλη απώλεια ζωής.

«Με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής στη χώρα μας είναι απολύτως αναγκαία η ενημέρωση και η εκπαίδευση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες. Φυσικά και η ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου και η υποστήριξη του έργου της πολιτείας για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο θαλάσσιο χώρο. Αξίζουν συγχαρητήρια στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του οργανισμού “Safe Water Sports”», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εβδομαδιαίας καμπάνιας του «Ζήσε Αθλητικά», από σήμερα έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας του υγρού στοιχείου, παρακινούν και συμβουλεύουν με βιντεομηνύματα για την ασφαλή συμπεριφορά σε πισίνες και θάλασσες.

Δείτε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=EDsh0TT7pYo&t=4s) το εκπαιδευτικό βίντεο του Safe Water Sports, που περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και στα θαλάσσια σπορ μέσα από εικονογραφήσεις και αφηγήσεις Ολυμπιονικών και εδώ (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos) μπορείτε να παρακολουθείτε τα βιντεομηνύματα που αναρτώνται.

Οι λογαριασμοί του «Ζήσε Αθλητικά» στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΧΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΧΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρεμιέρα για τις ομάδες Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος ανδρών και η ανδρική…

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο

Το μήνυμα του Α.Σ. Παναργειακού στον  ποδοσφαιριστή Φίλιππο Αντωνόπουλο