Εγκρίθηκε ομόφωνα, κατά τη διάρκεια  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς την Τρίτη ( 29/3 ) το μεσημέρι,  η σημειακή   τροποποίηση ρυμοτομικού στο Οικοδομικό Τετράγωνο 237 από κοινωφελή χρήση ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καστοριάς) σε κοινωφελή χρήση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. 

Πρόκειται για   χώρο στο  πρώην Στρατόπεδο Μαθιουδάκη και η τροποποίηση  ρυμοτομικού  γίνεται για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς εγκρίθηκαν και τα προτεινόμενα έργα-δράσεις στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) 2015-2019 του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Τ.Α.Ρ.)».

Η  εισήγηση του δημάρχου ψηφίστηκε, τελικά, εν μέρει, με κάποιες γραπτές ενστάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η εισήγηση του δημάρχου για το θέμα του TAP :

Εισήγηση Δημάρχου

προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Θέμα: Προτεινόμενα έργα-δράσεις στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε) 2015-2019 του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP).

Μετά από συνεχόμενες συζητήσεις – διαβουλεύσεις που αφορούσαν στα μέγιστα δυνατά οφέλη που θα μπορούσαν να αποκομισθούν από την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP σε συνδυασμό με τις μικρότερες δυνατές οχλήσεις στον άνθρωπο και στο Περιβάλλον έχω να σας ενημερώσω τα εξής:

 

 • Μετά από αίτημα για παροχή φυσικού αερίου στην Καστοριά το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στην περιοχή και στην εναλλακτική πρόταση για θέρμανση, θα κατασκευαστούν δύο σταθμοί βαλβιδοστασίων (GBV22 και GBV23) στις περιοχές Αγία Παρασκευή και Ποριά του Δήμου Καστοριάς. Μετά από αυτό, δύναται η δυνατότητα σε περίπτωση ανεύρεσης επενδυτή η υλοποίηση των ανωτέρω στόχων.
 • Στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) 2015-2019 του ΤΑΠ, μετά από συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και των Δημαρχών των Δήμων που διέρχεται ο ΤΑΠ, συμφώνησαν στις εξής ανταποδοτικές δράσεις για τον Δήμο Καστοριάς:

Καταρχήν

 • Υποστήριξη λειτουργίας στην Καστοριά, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξειδίκευσης σε συναφή θέματα με την ενέργεια και το φυσικό αέριο.
 • Πολιτιστικό Κέντρο Καστοριάς
 • Αποκατάσταση αρχοντικού Παπατέρπου
 • Μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας τηλεθέρμανσης Καστοριάς – Άργους Ορεστικού και περιαστικών οικισμών.
 • Χρηματοδότηση δράσεων εφαρμογής του Σχεδίου Διαχείρισης Λίμνης Καστοριάς
 • Σκεπαστή λαϊκή αγορά – εμποροπανήγυρις Μεσοποταμίας
 • Με συμπληρωματική παρέμβαση υλοποίηση αγροτικής φύσεως παρεμβάσεις και έργων στους ΤΟΕΒ των τοπικών Κοινοτήτων του πρώην Δήμου Αγίων Αναργύρων (Βασιλειάδα, Βέργα, Λιθιά και Κορησό Καστοριάς
 • Προτάσεις κατατέθηκαν και συμπεριλήφθησαν από τους εκπροσώπους Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων στις περιοχές διέλευσης του ΤΑΠ (Μεσοποταμίας, Μανιάκων, Κλεισούρας, Βασιλειάδας-Βέργας, Λιθιάς, Κορησού, Μαυροχωρίου, Δισπηλιού, Χιλιοδέντρου-Ποριάς, Τσάκωνης, Ιεροπηγής).
 • Επιπρόσθετα τίθενται υπ’ όψιν στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε. του ΤΑΠ, τα έργα που προτάθηκαν από την Δημοτική παράταξη “ Όλοι Μαζί Μπροστά ” την 28/05/2015.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.