Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπενθυμίστηκε για μία ακόμη φορά η πολύ καλή και διαχρονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ιδιαίτερα της Καστοριάς λόγω της Γουνοποιίας και των απόδημων συμπολιτών μας, με την επισήμανση ότι πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες και περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση και ισχυροποίηση των σχέσεων αυτών.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης ενημέρωσε την κ. Πρόξενο για το Δήμο Καστοριάς, επικεντρώνοντας στα θέματα της τοπικής οικονομίας, και τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν στους τομείς πολιτισμού και τουρισμού, αναφέροντας όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της Καστοριάς.

Από την πλευρά της, η γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντός της για τη Βόρειο Ελλάδα, εκδήλωσε τη διάθεση και την προθυμία της να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, μέσα από μία αποδοτική συνεργασία, όπου κυρίαρχο λόγο θα έχουν τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και η τεχνολογία.

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Καστοριάς και η γενική Πρόξενος των ΗΠΑ αντάλλαξαν αναμνηστικές εκδόσεις από τις πανέμορφες περιοχές της Καστοριάς και της Καλιφόρνιας.

  

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19