Εικαστικό Εργαστήρι ζωγραφικής «Ορειβασία και Τέχνη»,  από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Δράση με θέμα «Ορειβασία και Τέχνη» έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Ο κ. Παναγιώτης Κοτρωνάρος (Ορειβάτης – Αναρριχητής) και η κ. Ελένη Κεσίσογλου (Εικαστικός απόφοιτος ΣΚΤ Φλώρινας), προσκεκλημένοι του εικαστικού εργαστηρίου, παρουσίασαν και εξομοίωσαν ορειβατικές και εικαστικές εμπειρίες από το συνεργατικό project «Puzzle για την ΕΙΡΗΝΗ», που ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2019.

 

Ομάδα απαρτιζόμενη από τον κ. Κοτρωνάρο, την κ. Λένα Πλάτωνος, κ. Φώφη Χαμπάκη, κ. Ελένη Κεσίσογλου τον κ. Γιώργο Δελιόπουλο, κ. Γιώργο Παπαδάκη καθώς και μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας, 19ου Νίκαιας-Αττικής, 11ου Κορυδαλλού-Αττικής και του Γυμνασίου Ανατολικού Εορδαίας, υλοποίησε το “ταξίδι” «Puzzle για την ΕΙΡΗΝΗ» προς τις Άνδεις, τον Καύκασο και τον Όλυμπο.

Αντίστοιχο “ταξίδι” προς το εθνικό πάρκο Torres del Paine στη Χιλή, στη Μποτσουάνα της Αφρικής και το West Highland Way στη Σκωτία υλοποιήθηκε από την ομάδα μαζί με τον κ. Νίκο Τόδουλο.

Το ερώτημα που προέκυψε από τη διαδικασία αυτή είναι κατά πόσο η ορειβασία και η αναρρίχηση εντάσσονται στο χώρο της εικαστικής φόρμας.

Κατά τη διάρκεια των “ταξιδιών” η εικαστική γλώσσα εκφράστηκε από άτομα των οποίων η καθημερινότητα διαφέρει και αυτό που τα συνδέει είναι η ενασχόληση τους με κάποια μορφή τέχνης.

 

 

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…