Τελέστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο αρχοντικό Βέργου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με θέμα «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο». Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βυζαντινή τέχνη.

Πρόκειται για μια δράση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού όπου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης αποσκοπούν στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία και στην περαιτέρω προβολή του βυζαντινού αρχιτεκτονικού πλούτου.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Τρεις Ιεράρχες” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Κοζάνη, συνεχίζεται στην Καστοριά και θα καταλήξει στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου το σύνολο των έργων Ελλήνων και Ιταλών θα εκτεθούν στις 04. και 05.06.2016 στo Lugarno Guiccardini.

Κοινός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν να μελετηθεί το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στη διάρκεια των αιώνων και να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ των δυο χωρών, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτή η ουσία του προσώπου της Θεοτόκου. Το βαθύτερο θεολογικό στίγμα για το θέμα αυτό ανέλυσε ο Κύπριος ομιλητής, καθηγητής Θεολογίας κ. Κεσελόπουλος με τους παρευρισκόμενους να στέκονται με θαυμαστό μπροστά στα έργα Ελλήνων και Ιταλών αγιογράφων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στην πόλη της Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Συνδυασμός “Ελπίδα” για το πολυμηχάνημα της Καστοριάς: “Βούλιαξε” στη λίμνη Καστοριάς πολυμηχάνημα και “αναδύθηκε” ακριβότερο και χειρότερο»

Ο Συνδυασμός “Ελπίδα” για το πολυμηχάνημα της Καστοριάς: “Βούλιαξε” στη λίμνη Καστοριάς…

Μήνυμα Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ζωής: Η ενημέρωση και η έγκαιρη πρόληψη, σώζει ζωές!

Εορταστικές εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς. 21.12.2018

Εορταστικές εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς στο κέντρο της πόλης…

Κέντρο συλλογής δειγμάτων από εθελοντές δότες μυελού των οστών, είναι πλέον το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

Την  Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος  τμήματος  Φιλώτας Ταλίδης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας…

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας/Εποικοδομητικό τετ-α-τετ με Μαρία Αντωνίου

Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας/Εποικοδομητικό…

Μπλόκαρε την κίνηση στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης της Καστοριάς, επειδή δεν ήξερε να παρκάρει!

  Παράτησε το αυτοκίνητό του όπως τον βόλευε και μπλόκαρε την κίνηση…

Μαρία Αντωνίου: «Η Καστοριά που θέλουμε, η Καστοριά που αγαπάμε!»

Το παρών έδωσε η βουλευτής Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις της Π.Ε. Καστοριάς

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Συνολικά έχουν συλληφθεί 127 άτομα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού…