Τελέστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο αρχοντικό Βέργου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με θέμα «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο». Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βυζαντινή τέχνη.

Πρόκειται για μια δράση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού όπου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης αποσκοπούν στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία και στην περαιτέρω προβολή του βυζαντινού αρχιτεκτονικού πλούτου.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Τρεις Ιεράρχες” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Κοζάνη, συνεχίζεται στην Καστοριά και θα καταλήξει στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου το σύνολο των έργων Ελλήνων και Ιταλών θα εκτεθούν στις 04. και 05.06.2016 στo Lugarno Guiccardini.

Κοινός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν να μελετηθεί το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στη διάρκεια των αιώνων και να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ των δυο χωρών, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτή η ουσία του προσώπου της Θεοτόκου. Το βαθύτερο θεολογικό στίγμα για το θέμα αυτό ανέλυσε ο Κύπριος ομιλητής, καθηγητής Θεολογίας κ. Κεσελόπουλος με τους παρευρισκόμενους να στέκονται με θαυμαστό μπροστά στα έργα Ελλήνων και Ιταλών αγιογράφων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στην πόλη της Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…