Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του θέματος του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού ανέλαβαν η  Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying, και ο κ. Νίκος Κωστής, Κλινικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος του Προγράμματος Live Without Bullying.

Οι εκπρόσωποι του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν στο φαινόμενο του εκφοβισμού, διαχωρίζοντάς το από τις έννοιες του πειράγματος και της κοροϊδίας, ενώ παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και τις συνέπειές του στα παιδιά που το βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Ακολούθως παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα που δέχονται σχολικό εκφοβισμό μπορούν να αντιδράσουν και οι παρατηρητές φαινομένων εκφοβισμού μπορούν να τους βοηθήσουν.  Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στο διαδραστικό παιχνίδι “Γίνε πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού” που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://livewithoutbullying.com/. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που βασίστηκε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μαθητές των σχολικών μονάδων. Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://bit.ly/31zlEVk.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Live Without Bullying”, που δημιουργήθηκε από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας το 2015, είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, γονείς και καθηγητές. Παιδιά και ενήλικες μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα εκφοβισμού.

Ευχαριστούμε πολύ τις διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων για την υποστήριξη της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κορησού, του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας και του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας για την ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά τους στην παρουσίαση του διαδραστικού παιχνιδιού και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν με την εκδήλωση «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08.12.2021 στις 18:00 – 20:00 στον σύνδεσμο https://zoom.us/j/95754948339 .

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…