Ελένα Μιχαηλοβίνα: Έφυγε Από Τη Ζωή Η Γιαγιά Που Ταξίδεψε Σε Όλο Τον Κόσμο

Ελένα Μιχαηλοβίνα: Έφυγε Από Τη Ζωή η Γιαγιά Που Ταξίδεψε Σε Όλο Τον Κόσμο

Ελένα Μιχαηλοβίνα: Στα 91 της χρόνια έφυγε από τη ζωή. Προτού φύγει μας έδειξε πως πρέπει να ζει κανείς. Πριν 6 χρόνια απόφασισε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο παρέα με το μπαστούνι και την σάκα της. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποίησε όλα τα χρήματα που είχε αποταμιεύσει τα προηγούμενα χρόνια. Άρχισε να ταξιδεύει στα 81 της χρόνια και έκανε δύο ταξίδια ανά τον κόσμο το χρόνο. Έκανε περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο πριν φύγει από τη ζωή.

Το μήνυμα της Έλενας Μιχαηλοβίνας

Τίποτα δεν την εμπόδιζε να επισκεφτεί νέους χώρους, “Το κλειδί για την εκπλήρωση των ονείρων σας είναι η απόφαση” και αυτή το έκανε. Χώρες όπως η Γερμανία, η Τουρκία, η Πολωνία, το Ισραήλ και η Δημοκρατία της Τσεχίας τις έχει ήδη επισκεφθεί και ελπίζει να συνεχίσει να επισκέπτεται πολλά ακόμα. Η Ελένα Μιχαηλοβίνα είναι αναμφισβήτητα ένα παράδειγμα που δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο σε αυτή τη ζωή αν το το θέλουμε πραγματικά.

Η ταξιδιωτική πράκτορας της Ελενα, στο Κρασνογιάρσκ, δήλωσε μέσω μιας έκδοσης σε ρωσικό μέσο ότι στα επτά χρόνια της εργασίας στον τουρισμό είναι η πρώτη φορά που βλέπει ότι κάποιος αυτής της ηλικίας έχει «τη δύναμη και υγεία “για να ταξιδεύει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα .

“Έλενα χωρίς προβλήματα: ταξιδεύει μόνο με ένα ζαχαροκάλαμο (και ένα σακίδιο!), Έχει πάντα κάποιον που προσφέρει να δανείσει ένα χέρι και πραγματικά τολμάει σε κάθε είδους δραστηριότητες”.

Ταξίδια με καμήλα και μοτοσικλέτα, ανεβαίνει στα ύψη, κάνει λουτρά στο θαλασσινό νερό, τρώει εξωτικά φαγητά και μια από τις τελευταίες της περιπέτειες ήταν η πιο ακραία από τότε που τόλμησε να ανέβει σε αλεξίπτωτο.

Άρχισε να ταξιδεύει στα 83 χρόνια της

Στα 83 άρχισε να ταξιδεύει στον κόσμο και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλα τα χρήματά του που έλαβε για τη σύνταξή της να κάνει δύο ταξίδια ανά τον κόσμο το χρόνο. Στο ταξίδι της στο Βιετνάμ ήταν τόσο ενθουσιασμένη που είπε:

“Ήμουν στο Mũi Né. Η φύση είναι τόσο όμορφη, ο καρπός είναι τόσο νόστιμος και οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πολύ κοινωνικοί. Αν και στο ξενοδοχείο, όπου έμεινα, κανένας από τους υπαλλήλους δεν μίλησε ρωσικά, κάπως κατάφερα να κάνω τα πάντα ». Αναφέρει η περιπετειώδης γιαγιά σε μια συνέντευξη.

Η Έλενα δεν παραιτούνταν και ήθελε να ταξιδέψει πολύ περισσότερο. Στα σχέδιά της ήταν να γνωρίσει την Ισπανία ή την Ιταλία και να δείξει ότι η ηλικία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψυχική κατάσταση.

Αν το θέλετε πραγματικά, τότε το μπορείτε λοιπόν. Η Έλενα έφυγε ευτυχισμένη από την ζωή στα 91 της χρόνια, έχοντας χάσει την μάχη με τον καρκίνο, έχοντας διανύσει με τα ταξίδια της πάνω από από 7000 χιλιόμετρα.

Σε συνέντευξή της στην τοπική τηλεόραση είχε πει πως έχασε τους γονείς της όταν ήταν τριών ετών και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε όταν ήταν 14 ετών. Το μυστικό για μια γεμάτη ζωή είπε ότι απλά δεν πρέπει να σταματάς ποτέ..

Πηγή:ilusionviajera

You May Also Like

Η Κίνα έτοιμη να παίξει ρόλο στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία του κινέζου ΥΠΕΞ με τον ουκρανό ομόλογό του. Η αλλαγή…

4 μικρές μαχήτριες νικούν μαζί τον καρκίνο και φωτογραφίζονται αγκαλιά

4 μικρές μαχήτριες νικούν μαζί τον καρκίνο και φωτογραφίζονται αγκαλιά

Νότια Κορέα: Κλείνουν μια προς μια οι φάρμες εκτροφής και σφαγής σκύλων

Νότια Κορέα: Κλείνουν μια προς μια οι φάρμες εκτροφής και σφαγής σκύλων

Ισαβέλα Καλούα: Την σκότωσαν οι γονείς της σε κλουβί σκύλου

Ισαβέλα Καλούα: Την σκότωσαν οι γονείς της σε κλουβί σκύλου

Κορωνοϊός – Γερμανία: Εκρηκτική αύξηση στα κρούσματα – 3.000 μέσα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός – Γερμανία: Εκρηκτική αύξηση στα κρούσματα – 3.000 μέσα σε ένα…

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τη δημιουργία ομοσπονδιακού διαβατηρίου εμβολιασμού

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει στους…

Έρχονται τα φανάρια με… τέσσερα φώτα!

Βελτιστοποίηση της ροής της κυκλοφορίας με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Λόιντ Όστιν, ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Λόιντ Όστιν, ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ