Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καστοριάς καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόλυση από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο “Παλλάδιο” της συναδέλφου Σοφίας Σουλιώτη. Η απόλυσή της από το εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, δείγμα της καθημερινής εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας των σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την ψήφιση του νόμου που… “προστατεύει τους εκπαιδευτικούς από τις αδικαιολόγητες απολύσεις”, για τον οποίο τόσο πολύ θριαμβολογούσε η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη είναι συνδικαλιστικά ενεργό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ) Αθήνας – Πειραιά, μέλος του “Εκπαιδευτικού Ομίλου” και συντάκτρια στα “ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ της εκπαίδευσης”. Εργαζόταν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο του εκπαιδευτηρίου “Παλλάδιο”. Η εργοδοσία, δια μέσου των διευθυντών των σχολείων, της ανακοίνωσε και μάλιστα τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου πως καταγγέλλει τη σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε συνάψει στο Δημοτικό, ενώ δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της αντίστοιχης σύμβασης ορισμένου χρόνου για το Γυμνάσιο – Λύκειο. Είναι τέτοια η θρασυδειλία της εργοδοσίας που δεν τόλμησε να αντικρίσει τη συνάδελφο για να της ανακοινώσει την απόλυση, ούτε καν να λογοδοτήσει για το ότι προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση άργησε μια μέρα, δίνοντας το περιθώριο στους “σχολάρχες” να προχωρήσουν σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και απολύσεις. Αποδεικνύεται πως οι θριαμβολογίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη ζοφερή πραγματικότητα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η απόλυση αυτή, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είναι μια από τις πολλές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αποτελεί συνάμα κυνικό δείγμα του απύθμενου θράσους των ιδιοκτητών – σχολαρχών που αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμο προϊόν με ημερομηνία λήξης.

Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του ευρύτερου εργατικού κινήματος. Όσες φορές χρειάστηκε αντιστάθηκε απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά της να αγωνίζεται και να απεργεί. Διεκδίκησε με αποφασιστικότητα τα στοιχειώδη εργασιακά της δικαιώματα, όπως το να μην παραμένει απλήρωτη επί μήνες και να πληρώνεται κανονικά και στην ώρα της, καθώς και να της παρέχονται τα αυτονόητα (η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή – ανύπαρκτη στα εν λόγω εκπαιδευτήρια) για να μπορεί να επιτελεί το διδακτικό της έργο με την απαιτούμενη επάρκεια.

Η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου “Παλλάδιο” αποφάσισε, να δείξει το πραγματικό και αποκρουστικό της πρόσωπο. Πίσω από τα επικοινωνιακά φτιασιδώματα, που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο, για να αλιεύει μαθητές και γονείς – πελάτες, κρύβει τα δόντια της απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Με τη δίωξη και την καταδίκη στην ανεργία της εκπαιδευτικού Σοφίας Σουλιώτη, η διοίκηση επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Να δείξει ότι όποιος αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί δεν έχει θέση στο σχολείο.

  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυθαίρετη απόλυση της συναδέλφου

  • Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.

  • Απαιτούμε από τους αρμοδίους φορείς (Δ/νσεις Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας – Υπουργείο) να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επανέλθει η συνάδελφος στην θέση της.

  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του “Παλλάδιου” να μην τρομοκρατηθούν και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό της συναδέλφου καταδικάζοντας απερίφραστα την απόλυση και την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

  • Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες στην εκπαίδευση να εκφράσουν τη γνήσια αλληλεγγύη τους απέναντι στη διωκόμενη συνάδελφό μας.

Καταγγελία απόλυσης εργαζομένης σε κατάστημα VODAFONE

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καστοριάς καταγγέλλει την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης Ε. Β., από το κατάστημα της Vodafone στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης κος Γιοβανίδης, βρήκε αφορμή για την απόλυση ένα πρόβλημα υγείας της συναδέλφου (επιληπτικές κρίσεις) για το οποίο είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από την πρώτη μέρα στη δουλειά.

Ο ιδιοκτήτης είχε μάλιστα το θράσος να της πει ότι την απολύει για δικό της καλό και την συμβούλευσε κιόλας να βρει μια δουλειά «που να της ταιριάζει, με λιγότερο άγχος και στρες». Θαρρείς κι αν η συνάδελφος είναι άνεργη και χωρίς χρήματα, αυτό θα βελτιώσει τα προβλήματα υγείας. Θαρρείς και το άγχος και το στρες δεν το δημιουργούσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τους «άπιαστους» στόχους πωλήσεων που έβαζε κάθε βδομάδα.

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική απόλυση από κάθε πλευρά. Η συνάδελφος ποτέ και σε καμία στιγμή δεν δέχτηκε επίπληξη από την εργοδοσία ότι ήταν ανεπαρκής στη δουλειά της. Αυτό που μοιάζει ότι ενόχλησε την εργοδοσία είναι το γεγονός ότι η Ε. Β. είναι ενεργή σε όλους τους αγώνες του κινήματος, συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αρνιόταν συστηματικά να δουλέψει τις Κυριακές που απεργούσαν τα σωματεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και αυτό βάρυνε εναντίον της.

Στο κατάστημα της Vodafone στον Πειραιά, παρόλο που οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονταν για 8ωρη απασχόληση, καθημερινά τους έβαζαν στόχους για πωλήσεις και απειλούσαν με απόλυση αν δεν εκπληρωθούν. Και ακόμη περισσότερο, αντί να πληρώνονται σε χρήματα τα μπόνους από την επίτευξη των στόχων, τους έδιναν δωροεπιταγές. Σε αυτές τις συνθήκες η παρουσία της συναδέλφου δημιουργούσε πρόβλημα στις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

  • Να ανακληθεί η παράνομη απόλυση της Ε. Β.
  • Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της
  • Να σταματήσουν οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς στο κατάστημα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καστοριάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο ΑΣ Καστοριάς-Άροσις (φωτογραφίες)

Έκοψε τη Βασιλόπιτά του ο ΑΣ Καστοριάς-Άροσις

Συνάντηση Ζήση Τζηκαλάγια- Δημήτρη Σαββόπουλου.

”Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και συζητήσαμε την πορεία όλων των μεγάλων έργων που εκτελούνται στο Νομό Καστοριάς”.

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Πρόσκληση στα Β΄ Καραβαγγέλεια

”Ἡ ἑλληνική γλώσσα εἶναι γλώσσα τῆς σοφίας, ὄχι τοῦ κέρδους καί τοῦ ἐμπορίου”.

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων υποψηφίων διαγωνισμών 2020 για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία 480 και 266 Συνοριακών Φυλάκων

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων υποψηφίων διαγωνισμών 2020 για πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία 480…

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο 3ο Smixi Forest Festival στο Άργος Ορεστικό

Με αφορμή τις δεκάδες καλοκαιρινές εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα, και πιο…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Επιδότηση για συμμετοχή επιχειρήσεων σε Εκθέσεις

Προγραμματισμός εκθέσεων για το 2024