ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης στην περιοχή μας

Φυσικά και για την Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς δεν αποτελεί έκπληξη (άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά) η μη πρόσκλησή της στις δύο συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Καστοριάς και στον Δήμο Άργους Ορεστικού με την παρουσία του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης. Έχουμε καταλάβει σε αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. πως στο Υπουργείο Παιδείας, και όσον αφορά στα θέματα της εκπαίδευσης, όλοι έχουν λόγο, ακόμη και κομματικά στελέχη, εκτός βέβαια από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Θυμίζουμε όμως στην τοπική κοινωνία (η εκπαιδευτική κοινότητα δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ) ότι αυτοί που τώρα εμφανίζονται ως υποστηρικτές της επαγγελματικής εκπαίδευσης, είναι οι ίδιοι που το 2013 και μέσα σε ένα απόγευμα, οδήγησαν 2.000 συναδέλφους των ΕΠΑ.Λ. στη διαθεσιμότητα καταργώντας τους τομείς αιχμής των ΕΠΑ.Λ. και παραδίδοντας τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η εικόνα του πρώην Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος την ώρα που καταργούσε τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., παρίστατο στα εγκαίνια ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. και επιχειρηματικού ομίλου εκπαίδευσης προσφέροντας στις νέες εγκαταστάσεις του τις καταργημένες ειδικότητες.

Θυμίζουμε επίσης πως έχει ψηφιστεί ήδη νόμος, που όσο και αν επιχειρεί η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, μεταμορφώνοντας τις λέξεις και παραποιώντας το περιεχόμενό τους, να το παρουσιάσει ως έργο αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το μέσο για την εισβολή των κανόνων της αγοράς στο δημόσιο σχολείο. Σχολεία στα οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές θα βρίσκονται συνεχώς σ’ ένα καθεστώς κινούμενης άμμου, αφού μαθήματα και ειδικότητες θα αλλάζουν συνεχώς με βάση τις ανάγκες της αγοράς. «Εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας», τοπικοί παράγοντες της αγοράς, επιχειρήσεις θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών εναρμονισμένοι πάντα με τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ με στόχο την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε

Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών, ως μόνη προϋπόθεση για δουλειά! Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό! Σύγχρονα και επαρκή εργαστήρια! Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων! Σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, ώστε να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας!

 


You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ανακοίνωση-απάντηση Συνδυασμού «Και θέλουμε Και μπορούμε» για το 4ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς

Του υποψήφιου δημάρχου Καστοριάς, Τρύφωνα Πολυγιάννη