Ενίσχυση του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον IIστην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ύψους 14 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

 

Με στόχο την κάλυψη των αναγκών ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών του συνόλου των νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη της πράξης για την ενίσχυση του “Εξοικονομώ κατ’ οίκον II” στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πόρους ύψους 14 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Με πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια, το Πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον II” προσδοκά να συνεισφέρει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων και των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, όσο και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν μικρή ενεργειακή απόδοση και ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ίδια κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, συμβάλλοντας, έτσι, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, αλλά και στην εξοικονόμηση κόστους που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον, θα υποστηριχθεί η ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας και η απασχόληση στα τεχνικά επαγγέλματα και στο εμπόριο προϊόντων που σχετίζονται με την ενεργειακή αναβάθμιση.

Στόχος είναι ο αριθμός των νοικοκυριών που κατατάσσονται σε καλύτερη κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης, με την υποστήριξη της συγχρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, να ανέλθει στα 1.187 επιπλέον νοικοκυριά.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

You May Also Like

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Μαυριωτίσσης από την περιοχή Πετσιά έως το Νοσοκομείο

Σε κυκλοφορία δόθηκε το τμήμα της οδού Μαυριωτίσσης από την περιοχή Πετσιά έως το Νοσοκομείο

Συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων Συνδέσμων Γουνοποιών 24-9-2018

Στην σημερινή συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών και του…

Την ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων προωθεί οργανωμένα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Την ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων προωθεί οργανωμένα η Περιφέρεια Δυτικής…

Ικανοποίηση ΕΛ.ΑΣ. για τις υπηρεσίες στην Δυτ. Μακεδονία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των αστυνομικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε…

Video από τον καθαρισμό καλαμιών στην παραλίμνια περιοχή της Πολυκάρπης!

Video από τον καθαρισμό καλαμιών στην παραλίμνια περιοχή της Πολυκάρπης!

Άμεση λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην Πτολεμαΐδα, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Άμεση λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην Πτολεμαΐδα,  με παρέμβαση…

Το Πρόγραμμα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Π.Ε. Καστοριάς

Το Πρόγραμμα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Π.Ε. Καστοριάς

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για τη διανομή δικτύων φυσικού αερίου

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για τη διανομή δικτύων φυσικού αερίου

Σύλληψη 27χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών

Σύλληψη 27χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για διακίνηση ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης,  βάρους  …