Ενημέρωση από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ 2018

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει τουλάχιστον 3.685 θέσεις προπτυχιακών υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους, και στη διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προσώπων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων

Οι υποψήφιοι οφείλουν, το αργότερο έως την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, ώρα: 16:00, να υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (οριστική υποβολή), με συμπληρωμένα όλα τα υποχρεωτικά πεδία και χωρίς καμία παράλειψη, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

Οι υποτροφίες (φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ) χορηγείται για διάστημα εννέα (9) μηνών (από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018) σε ημερομηνίες που θα αποφασίζονται από το ΙΚΥ και ανέρχονται σε:

(α) Τριακόσια ογδόντα ευρώ (380,00) Ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους και,

(β) Διακόσια (200,00) Ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους. Τα ανωτέρω ποσά είναι μικτά και περιλαμβάνουν τις σχετικές νόμιμες κρατήσεις που ενδεχομένως οφείλονται.

Τι γίνεται αν κάποιος είναι  δικαιούχος του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος (1.000 ευρώ);

Σε περίπτωση που ο υπότροφος λάβει στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 πριν την αποπληρωμή της υποτροφίας, το επίδομα συμψηφίζεται με την υποτροφία. Αν ο υπότροφος έχει εισπράξει το σύνολο της υποτροφίας, παραιτείται του δικαιώματος είσπραξης στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Ο υπότροφος υποχρεούται να επιστρέψει αμέσως το στεγαστικό επίδομα στην περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, λάβει το στεγαστικό επίδομα και το συνολικό ποσό της υποτροφίας για το ακαδημαϊκό. έτος 2017-2018. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό που αντιστοιχεί στο στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 θα αναζητηθεί/ανακτηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος/Σχολής του υποτρόφου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).

 

You May Also Like

Τα παιδικά χωριά SOS αναζητούν γυναίκες για να εργαστούν ως μητέρες. Ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να καλύπτουν οι ενδιαφερόμενες;

Τα παιδικά χωριά SOS αναζητούν γυναίκες για να εργαστούν ως μητέρες. Ποιες…

Η πανδημία παραμένει απειλή.Η συζήτηση-συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής δίνει πολλές απαντήσεις.

Η πανδημία παραμένει απειλή.Η συζήτηση-συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής δίνει πολλές απαντήσεις.

Δήλωση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα

Όποιος και να εκλεγεί θα έχει απέναντί του μια ικανή και υπεύθυνη Αντιπολίτευση που θα ασκεί έλεγχο και θα προτείνει λύσεις.

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι τη Δύση με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

«Οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν πυρηνικά όπλα στο διάστημα»

Τοπικό Συμβούλιο Οινόης: Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφέρειαρχη και τον Δήμαρχο Καστοριάς

Τοπικό Συμβούλιο Οινόης: Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφέρειαρχη και τον Δήμαρχο Καστοριάς

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

Μ.Μ.Μ.: Μείωση 50% στα εισιτήρια των πολυτέκνων

Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης του Άργους Ορεστικού τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης του Άργους Ορεστικού  τη Δευτέρα…