Την Τετάρτη ( 29/6 ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς, παρουσία του Δήμαρχου, Αντιδημάρχων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Καστοριάς, η Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΕ ΟΤΑ παρουσίασε την προκήρυξη του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD / LEADER) στα πλαίσια του υπο-μέτρου 19.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD / LEADER), ο τοπικός πληθυσμός αναλαμβάνει τα ηνία και συγκροτεί μια τοπική σύμπραξη, η οποία σχεδιάζει και εφαρμόζει ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική. Η εν λόγω στρατηγική σχεδιάζεται κατά τρόπο ώστε να αξιοποιεί τα δυνατά σημεία ή τα «πλεονεκτήματα» της κοινότητας σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο, αντί απλώς να εστιάζει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Για τον σκοπό αυτό, η σύμπραξη (Ομάδα Τοπικής Δράσης – ΑΝΚΑΣ ΑΕ ΟΤΑ) λαμβάνει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και αποφασίζει πώς θα την διαθέσει. Σε σύγκριση με άλλες παραδοσιακές τοπικές προσεγγίσεις, οι άνθρωποι που προηγουμένως αποτελούσαν τους παθητικούς «δικαιούχους» μιας πολιτικής, γίνονται πλέον ενεργοί εταίροι και μοχλοί της ανάπτυξής της. Η συμμετοχή των ανθρώπων και των φορέων στη «συμπαραγωγή» της αναπτυξιακής πολιτικής μπορεί να αποφέρει σειρά σημαντικών οφελών για την τοπική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Καστοριάς θα επεξεργαστεί και θα υποβάλλει τις προτάσεις του, ώστε να ληφθούν υπόψη στην διαμόρφωση της τοπικής στρατηγικής, και με σκοπό την με άμεσο ή έμμεσο τρόπο συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…