Ενημερωτικό δελτίο τύπου από τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Κοζάνη και εκπροσώπηση των ατόμων με προβλήματα όρασης ολόκληρης της Περιφέρειας καλύπτει και τους τέσσερις νομούς Γρεβενών , Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας καθώς και τους 13 Δήμους αυτών των περιοχών .

Ο σύλλογός μας είναι μέλος της Π.Ο.Α.μεΑ.(Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) καθώς και της Ε.Ο.Τ. (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών). Αυτό μας ορίζει άμεσα το μοναδικό φορέα της Περιφέρεια μας με σκοπό την υπεράσπιση και προάσπισης των ατόμων που εκπροσωπούμε και των δικαιωμάτων αυτών.

Ως μέλη της Ε.Ο.Τ. (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών) και βάση εγκυκλίου  του Υπουργείου Παιδείας αποτελούμε  τον μοναδικό φορέα που έχει το δικαίωμα να διοργανώνει τα σεμινάρια εκμάθησης της γραφή BRAILLE στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως &Αποκατάστασης Τυφλών )  του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σε πλήρη εναρμόνιση με τους κανονισμούς αυτού.

Αυτό συνεπάγεται πως οποιοσδήποτε φορέας ιδιωτικός ή μη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί να διοργανώσει σεμινάρια  εκμάθησης της γραφή BRAILLE θα πρέπει να απευθυνθεί στο σύλλογό μας και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις να τα διοργανώνει αποκλειστικά και μόνο σε συνεργασία μαζί μας .

Εφιστούμε τη προσοχή στους ενδιαφερόμενους παρακολούθησης των σεμιναρίων γιατί μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη διοργάνωση των σεμιναρίων με απώτερο σκοπό το κέρδος  και δρουν αυτοβούλως  . Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε ξεκάθαρο πως ο σύλλογός μας δεν φέρει καμία ευθύνη για όσους δεν εναρμονίζονται με ότι προ είπαμε. 

Η εκμάθηση και η διάδοση της γραφή BRAILLE αποτελεί για όλους εμάς και το σύλλογό μας έναν από τους πρωταρχικούς και σημαντικότερους στόχους μας , με απώτερο σκοπό την ανεξαρτησία των ατόμων με αναπηρία όρασης και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε  να προωθήσουμε τη πνευματική, ηθική, κοινωνική και πολιτιστική μας καλλιέργεια σε ένα περιβάλλον σεβασμού, διασφαλίζοντας μας το δικαίωμα σε μία ανεξάρτητη και δίχως περιορισμούς διαβίωση .

 

Για το Δ.Σ.

 

        Η Πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας

Χρηστάκη Ειρήνη                                                                Γάτσου Βαΐα

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Γιώργος Κασαπίδης: Φωτίζεται η Γέφυρα Ρυμνίου, αναβαθμίζεται η περιοχή

Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 368.218,00 € (με Φ.Π.Α.) και…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης…

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης

Αναβάθμιση της λειτουργίας της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού από την ΠΕ Κοζάνης