#image_title

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σας ενημερώνει για την ένταξη της Πράξης «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων της περιοχής παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης λιμνών Δυτικής Μακεδονίας σε νέες δεξιότητες και επίκαιρες γνώσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στον τομέα της γούνας» με Κωδικό ΟΠΣ 5179822 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020»και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της διατηρήσιμης και ποιοτικήςαπασχόλησης και υποστήριξη της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού».

Βασικός στόχος της Πράξης είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων ανέργων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης της ΟΧΕ αξιοποίησης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας εντός της ΠΕ Καστοριάς σε ειδικότητες της «Μεταποιητικής Δραστηριότητας Γουνοποιίας», βασικής προτεραιότητας του τομέα της Γουνοποιίας, τομέα έξυπνης εξειδίκευσης RIS3 στην ΠΔΜ.

Απώτερος στόχος της Πράξης είναι η προώθηση των ωφελούμενων στην απασχόληση, σε νέες θέσεις εργασίας ή την αυτοαπασχόληση. Για την επίτευξη του στόχου, το έργο περιλαμβάνει τις ενέργειες της κατάρτισης, της πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων και της συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας των ωφελούμενων ανέργων.

 Η διαδικασία προσέγγισης και επιλογής ωφελούμενων θα διενεργηθεί με πλήρη δημοσιότητα και διαφάνεια στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων επιλογής.

Το πακέτο εργασίας «Κατάρτιση ωφελουμένων» αφορά την υπηρεσία της κατάρτισης εξειδικευμένων δεξιοτήτων, όπου κάθε πρόγραμμαπεριλαμβάνει κατάρτιση με τη μορφή θεωρίας και πρακτικής άσκησης (134 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 34 ώρες πρακτική άσκηση / casestudies) μέσω:

  • 1 τμήματοςτων 25 ατόμων συνολικής διάρκειας 168 ωρών στο αντικείμενο «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ»
  • 1 τμήματος των 25 ατόμων συνολικής διάρκειας 168 ωρών στο αντικείμενο «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝΓΟΥΝΑΣ»

Με νεότερη ανακοίνωση τής Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, θα δοθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και των ημερομηνιών υποβολής των αιτήσεων η οποία αναμένεται στις αρχές της νέας χρονιάς.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και τη Διαχειριστική Αρχή, για την έγκριση του προγράμματος και την επιστημονική συνεργάτη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δρ.  Χριστίνα Ευάγγελου, για την επιτυχή σύνταξη και υποβολή της πρότασης.

You May Also Like

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…