Την Τρίτη 10-05-2016 πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στα πλαίσια παρακολούθησης της ποιότητας του νερού της λίμνης της Καστοριάς. Τα προαναφερθέντα δείγματα ελήφθησαν: α) από τη Νότια θέση (Σταυρός), β) από το κέντρο της λίμνης και γ) από τη Βόρεια Θέση (Ν.Ο.Κ.) και στάλθηκαν για Μικροβιολογική και Φυσικοχημική ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους στα Ιωάννινα.

Από τα αποτελέσματα της ανάλυσής τους, προέκυψε ότι και τα τρία δείγματα που ελήφθησαν, ήταν εντός των επιθυμητών ορίων -ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους- και υπερκάλυπταν τα οριζόμενα από την ΚΥΑ Η.Π. 8600/416/Ε103/2009 (ΦΕΚ 356/Β΄), όρια για εσωτερικά ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα εξέτασης των τριών δειγμάτων, προέκυψε ότι η ανώτερη τιμή κολοβακτηριδίων ήταν τα 4 cfus/100 ml, με ανώτερο όριο εξαιρετικής ποιότητας εσωτερικών υδάτων κολύμβησης τα 500 cfus/100 ml και αντίστοιχα, η ανώτερη τιμή εντερόκοκκων ήταν τα 6 cfus/100 ml, με ανώτερο όριο τα 200 cfus/100 ml.

Για πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Τμ. Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Καστοριάς (τηλ. 2467 350266 και 2467 350380).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.