Εξαιρετικός μουσακάς – απλά τέλειος
Η εκτέλεση είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για την κρεμα μπεσαμελ
1 λιτρο γαλα μακρας διαρκειας η φρεσκο
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο βαζω φυτινη
6 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
2 αυγα (Εγώ έβαλα ένα)
1κουπα τυρι πεκορινο
1 κουπας σκλυρο Δανιας
Αλατι
Μοσχοκαρυδο
Για τον κιμα
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο εγω προτιμω απο το μερος ελια
2 μεγαλα κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
σαλτσα
μαιντανος
5-6 ντοματινια
αλατι,πιπερι αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγαρισμα
Εκτέλεση:
Απο λαχανικα βαζουμε πατατα και μελιτζανα μονο και ψηνουμε πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω μονο με αλατι και ο μουσακας μου βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα.
Εκτελεση για την μπεσαμελ
Σε κατσαρολα ριχνουμε το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βρασει ριχνουμε το κορν φλαουρ που το εχουμε διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα,ανακατευουμε καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνουμε μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχουμε χτυπησει νωριτερα,επισης ριχνουμε και τα τυρια στο τελος , το αλατι και το μοσχοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.