Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα. Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (κλοπές, εκ των οποίων τετελεσμένες και σε απόπειρα όλες σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ».

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ», σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Εξιχνιάσθηκαν, εννέα περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων επτά τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο του έτους 2019, καθώς και τον Ιανουάριο του έτους 2020, από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ», σε περιοχές των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Καβάλας και Πέλλας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, τέσσερις (4) ημεδαποί, ένας 67χρονος άνδρας και τρεις γυναίκες, ηλικίας 24, 34 και 43 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δυο ημεδαποί, ένας 20χρονος άνδρας και μία ανήλικη.

Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες από το Σεπτέμβριο του 2019, είχαν ενωθεί με διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «σούπερ μάρκετ».

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης εισέρχονταν σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ» που είχαν προεπιλέξει και προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 τις μεσημβρινές ώρες, οι συλληφθέντες μετέβησαν από κοινού σε κατάστημα «σούπερ μάρκετ» στην πόλη των Γρεβενών και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, οι οποίοι και συνελήφθησαν σε περιοχές των Γρεβενών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά εννέα κλοπές, σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ», εκ των οποίων επτά τετελεσμένες από τις περιοχές των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Κοζάνης, και της Καβάλας, καθώς και δύο σε απόπειρα από τις περιοχές της Πέλλας και των Γρεβενών.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες αφαίρεσαν φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

You May Also Like

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για την επερχόμενη κακοκαιρία. Οδηγίες προς τους πολίτες

    Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς για…

Ο Δήμος Καστοριάς τιμά την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» παρευρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αλληλεγγύη και Αντίσταση»  παρευρέθηκε  η Υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα…

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Συγκινητική η προσφορά όλου του κόσμου προς το Γ.Ν.

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Συγκινητική η προσφορά όλου του κόσμου προς το Γ.Ν.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με ψυχολόγους στελεχώθηκε η δομή Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Με ψυχολόγους στελεχώθηκε η δομή Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών…

Επιστρέφει η επιτυχημένη παράσταση “ΣΤΟ ΦΩΣ” για έξι ακόμα παραστάσεις

Μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και ανταποκρινόμενη στη μεγάλη προσέλευση…

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Κλεισούρα 5 Απριλίου 1944 – 76 χρόνια μετά

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Κλεισούρα 5 Απριλίου 1944 – 76 χρόνια μετά