Μια βλάβη σε αεροπλάνο έδωσε περίπου δυόμισι χρόνια «παράταση δράσης» σε ένα από τα σοβαρά κυκλώματα παράνομης διακίνησης μικρών παιδιών μεταναστών, από την Ελλάδα στη Γερμανία, το οποίο όμως εξαρθρώθηκε τελικά πριν από δύο μέρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία, από την EUROPOL και την Ελληνική Αστυνομία..

Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, «Operation Hook» εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Πρόκειται για κύκλωμα οργανωμένο και στην λεπτομέρεια, αφού διέθετε μέχρι και «δομές» με παιδικά δωμάτια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, με ειδική μπέιμπι σίτερ, καθώς τα παιδάκια ήταν ηλικίας από 3 έως 7 ετών και είχαν ανάγκη από φροντίδα, μέχρι να καταλήξουν στον προορισμό τους.

Για την μεταφορά κάθε παιδιού τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν από 4.500- 6.000 ευρώ, ενώ διευκόλυναν και ενήλικες για να μεταβούν επίσης στην Γερμανία με διαβατήρια που χρέωναν από 500 έως 1.200 ευρώ το ένα.
Συνελήφθη, εκτός των άλλων, στην Αθήνα, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 41χρονος Σύρος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμα 5 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας. Επίσης αναζητείται μια ακόμα γυναίκα, που έχει εκδοθεί σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη συμμετοχή της σε παράνομες προωθήσεις μεταναστών.

Από το υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η εμπλοκή του διεθνικού εγκληματικού δικτύου σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις, παράνομης διακίνησης μεταναστών, προωθώντας συνολικά 7 ανήλικους και 5 ενήλικες μετανάστες, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr

You May Also Like

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη

Φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς

Λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμάκου για την καρδιά

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Στεφανής: Οι Τούρκοι δεν μπήκαν ποτέ στο ελληνικό έδαφος

Προειδοποίηση Γώγου: Απέχουμε ακόμη αρκετά από το να χτίσουμε τείχος ανοσίας με 70% εμβολιασμένους

Όπως είπε ο κ. Γώγος, για να αποκτήσουμε ανοσία θα πρέπει να…

Καναδάς: QAnon και νεοναζί στο «τιμόνι» των διαδηλώσεων – Το προφίλ των σκληρών αρνητών

Ο Guardian ρίχνει φως στην ταυτότητα των ανθρώπων από τους οποίους ξεκίνησε…

«Θερμό επεισόδιο» Πολάκη – Πλεύρη στη Βουλή

«Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα» – «Ο Τσίπρας σε άδειασε»

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Θα βουλιάξει η Αθήνα την Κυριακή- Χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου λόγω των χειμερινών…