ΕΟΓ, ΣΓΚ και ΣΕΓ στο Υπουργείο Οικονομικών: Κοινή κάθοδο στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι φορείς της γούνας με σκοπό την επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας. Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Φαίδων Γκιάτας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων  Γουνοποιών Γεώργιος Χατζησυμεωνίδης και  ο Ταμίας Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η κοινή κάθοδος των φορέων της γούνας στην Αθήνα, με σκοπό την άμεση επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση των βασικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο.

 

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου,  το κλιμάκιο των φορέων της γούνας, έπειτα από μεσολάβηση του κ. Τζηκαλάγια,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών  Χρήστο Τριαντόπουλο για την εκατέρωθεν ενημέρωση του Ν 4557/30-07-2018 (Πρόληψη και καταστολή της  νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότης της τρομοκρατίας, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ). Πρόκειται για έναν ασφυκτικό Νόμο, ο οποίος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις εξαγωγές των γουνοποιητικών προϊόντων.

 

«Διακρίναμε την θετική πρόθεση των αρμοδίων του Υπουργείου Οικονομικών προς την ελληνική Επιχειρηματικότητα. Ήταν εμφανές πως οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για την επιχειρηματικότητα.  Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ανταλλάσοντας υπομνήματα και τις  θέσεις μας, μέχρι να έχουμε θετικά και σωστά αποτελέσματα προς τον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας», ήταν το σχόλιο του κ. Κοσμίδη μετά τη λήξη της συνάντησης.

 

Οι φορείς της γούνας, συνέχισαν τις επαφές στην Αθήνα. Ειδικότερα την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020,  έπειτα από μεσολάβηση του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (Ε.Σ.Ε.Ε.) Γεώργιου Καρανίκα, ο Πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτριος Κοσμίδης, το μέλος της ΕΟΓ Ιορδάνης Μιχαηλίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΓΚ Φαίδων Γκιάτας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο  Βεσυρόπουλο.  Βασικό θέμα της  συνάντησης, ήταν το πάγιο πρόβλημα που ταλανίζει τον κλάδο της γούνας εδώ και μια δεκαετία, τον φόρο πολυτελείας.

 

«Ελπίζουμε πως επιτέλους θα καταργηθεί ο φόρος πολυτελείας. Στο πλευρό μας έχουμε την Ε.Σ.Ε.Ε. και την Ελληνική Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων.  Η συμμαχία και με άλλους κλάδους θα αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

 

 

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…