Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή συμβασιούχων του οργανισμού σε «κορωνοπάρτι» σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO την Τσικνοπέμπτη

Ανακοίνωση με αφορμή εικόνες που διακινούνται στο διαδίκτυο και οι οποίες αφορούν σύμφωνα με περιγραφές γλέντι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, «κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους». Ωστόσο τονίζει ότι από τις εικόνες «προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Σημειώνεται ότι χθες, με ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε τις αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι την Τσικνοπέμπτη, με αφορμή βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο «έωλες και αβάσιμες».

 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή και συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη δηλώνοντας ότι «όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το υφυπουργείο».

You May Also Like

Aνοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα λιανικής

Aνοίγουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα λιανικής

Η ελπίδα του Απριλίου και το ορόσημο του Πάσχα για την εστίαση

Η ελπίδα του Απριλίου και το ορόσημο του Πάσχα για την εστίαση

Σεμίνα Διγενή: «Είστε ανίκανη και επικίνδυνη κυρία Μενδώνη»

Σεμίνα Διγενή: «Είστε ανίκανη και επικίνδυνη κυρία Μενδώνη»

Voucher 2520 ευρώ για 10.000 ανέργους του ΟΑΕΔ-Ποιοι οι δικαιούχοι – Πως να κάνετε αίτηση

Table of Contents Hide Voucher 2520 ευρώ για 10.000 ανέργους του ΟΑΕΔ-Ποιοι…

Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τα Νέα Πλάγια

Τέσσερις τραυματίες, ο ένας στο νοσοκομείο

Σε μία εβδομάδα λήγει η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα 7.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας σε 5 περιφέρειες

  Σε μία εβδομάδα λήγει η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για το…

Άρης Πορτοσάλτε: Τα δυστυχήματα είναι… θυσίες(!) για να βελτιωθούμε

Αδιανόητες διατυπώσεις επέλεξε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο Άρης Πορτοσάλτε, στον…

Φοιτητικό Επίδομα 2016: Οι Προϋποθέσεις, οι Δικαιούχοι και τα Δικαιολογητικά

Οι Προϋποθέσεις οι Δικαιούχοι και τα Δικαιολογητικά για την αίτηση για το…

Γηροκομείο Χανιά: Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας, 293 θάνατοι ηλικιωμένων σε έξι χρόνια

Table of Contents Hide «Τιμώρησαν τους μάρτυρες κατηγορίας»Ποσοστό θανάτων 350% στον οίκο…

1,1 εκατ. ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη σε κτηνοτρόφους για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου

1,1 εκατ. ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη σε κτηνοτρόφους για την…