Ολυμπία Τελιγιορίδου

Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταθέτει η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, για την απαξίωση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της προσπάθειας του Δήμου Άργους Ορεστικού για ενεργειακή αυτονομία του Δήμου και τη δημιουργία μιας ενεργειακής κοινότητας.

Η επένδυση του Δήμου, που κόστισε 13 εκατ. ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και όλου του εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού, την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, της παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο στον ποταμό Αλιάκμονα, την κατασκευή του πρώτου πράσινου κολυμβητηρίου της Ελλάδας, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα γιατί, ο ΔΕΔΔΗΕ αρνείται να προβεί στη σύνδεση με το δίκτυό του, με τη δικαιολογία ότι το δίκτυο είναι κορεσμένο.

Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος απένταξης του έργου από τα κοινοτικά κονδύλια και απώλειας της χρηματοδότησης του 80% του προϋπολογισμού του έργου από την Ε.Ε..

Καλείται ο Υπουργός να απαντήσει για ποιο λόγο δεν προηγούνται στη σύνδεση με το δίκτυο ενεργειακές κοινότητες και δημόσιες ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ στη σύνδεση των ενεργειακών υποδομών του Δήμου Άργους Ορεστικού στο δίκτυο, γιατί η επίλυση του προβλήματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

 

Γραφείο Τύπου

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…