Επίσκεψη κλιμακίου της Περιφερειακής Αρχής με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, σε αρδευτικά δίκτυα της Π.Ε. Κοζάνης

    Τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών των αρδευτικών δικτύων και των αντλιοστασίων τους σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, θέτει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Αρχή το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Την προτεραιότητα αυτή επικοινώνησε, με επιτόπιες επισκέψεις σε χωριά της Π.Ε. Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Κασαπίδης, επικεφαλής κλιμακίου μελών του Π.Σ., μαζί με την Πρόεδρο του Π.Σ. κ. Ευφροσύνη Ντιό, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νίκο Λυσσαρίδη και τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Καστοριάς σε θέματα Τ.Ο.Ε.Β. και αρδευτικών δικτύων κ. Θωμά Μάνο.

   Ήδη ολοκληρώθηκε από τον κ. Μάνο η απογραφή των δικτύων, των Τ.Ο.Ε.Β. που λειτουργούν σε όλη την Περιφέρεια και των βασικών τους προβλημάτων. Θα ακολουθήσει η σύνταξη των αναγκαίων φακέλων έργου για κάθε δίκτυο που χρειάζεται συντήρηση. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια ενθαρρύνει και παροτρύνει την επανασύσταση των Τ.Ο.Ε.Β. που έχουν αδρανήσει ή σταματήσει τη λειτουργία τους, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

   Επιπλέον, μέσα από τη στήριξη της Περιφέρειας και τις κατάλληλες μελέτες, επιδιώκεται η ενεργειακή αναβάθμιση για όλα τα αρδευτικά δίκτυα που διαθέτουν ενεργό Τ.Ο.Ε.Β., ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το αρδευτικό κόστος άρδευσης, αλλά και τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και οι πρώτες ύλες να αποκτήσουν πράσινο πιστοποιητικό.

   Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη το πιστοποιητικό αυτό θα καταστεί αναγκαίο και υποχρεωτικό διαβατήριο για την παραγωγή και κυκλοφορία των προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά και γι’ αυτό οι δράσεις στήριξης των αγροτών και των Τ.Ο.Ε.Β., μαζί με αυτές της συντήρησης των δικτύων, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή.

  Τη σημαντική αυτή επισήμανση συζήτησαν διεξοδικά ο κ. Κασαπίδης και οι συνεργάτες του με Προέδρους, αγρότες και μέλη των Τ.Ο.Ε.Β. που συνάντησαν στα χωριά Σισάνι, Πελεκάνος, Μικρόκαστρο, Καλονέρι, Κλίμα, Πυλωρί που επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

  Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με τους συνεργάτες του προγραμματίζει να επισκεφτεί όλους τους Τ.Ο.Ε.Β. της Δυτικής Μακεδονίας, να μεταφέρει το μήνυμα στήριξης της Περιφερειακής Αρχής και να παρουσιάσει το συνολικό σχέδιο στήριξης του αγροτικού τομέα.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

Σύλληψη 34χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστηρίου στη Φλώρινα

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 48χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Λήψη διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης αρκούδας  στο Ζωολογικό Κήπο της Φλώρινας

  Λήψη διαχειριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης αρκούδας  στο Ζωολογικό…