Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος

 

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα.

 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειου Μιχελάκη και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο και Πάργας Αντώνιου Νάστα, καθώς και στελεχών των Δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν σε πολύ καλό κλίμα διεξοδικά και εξειδικευμένα, ζητήματα που αφορούν στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου των δασικών χαρτών έως το 2020 και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

 

Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος όπως τονίστηκε, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο για τις τοπικές κοινωνίες και την κεντρική διοίκηση καθώς θα επιλυθούν τελεσίδικα, με την οριστική κύρωση των δασικών χαρτών θέματα που αφορούν στη μορφή και τη χρήση γης.

 

Αναλύοντας τη μέχρι σήμερα πορεία του έργου και τα στάδια υλοποίησής του, όπως είναι η κατάρτιση, ανάρτηση, μερική κύρωση όταν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, η εξέταση των αντιρρήσεων και η ολική κύρωση των δασικών χαρτών, αποτυπώθηκαν οι επόμενες κινήσεις των δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου.

 

Ο κ. Φάμελλος γνωστοποίησε ότι στην επικείμενη υπογραφή των συμβάσεων κατάρτισης δασικών χαρτών μεταξύ του «Ελληνικό Κτηματολόγιο και των μελετητικών Συμπράξεων, συμπεριλαμβάνεται και το υπόλοιπο τμήμα του Νομού Θεσπρωτίας.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης και γενικότερα θέματα που αφορούν στη θήρα, την προστασία και την αειφορική διαχείριση των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

 

You May Also Like

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης

Αναλυτικά τα  αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Αγωνιστική Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία: Αγωνιστική Αλληλεγγύη στους απεργούς…

Η Καστοριά τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης…

Διαμαρτυρία Καρυπίδη για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο «Δεν εκλήθησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ. Στην Δημοκρατία δεν “περισσεύει” κανείς»

Διαμαρτυρία Καρυπίδη για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο «Δεν εκλήθησαν οι εκπρόσωποι των…

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας με τη συμμετοχή της Μαρίας Αντωνίου

Οι εκθέσεις των αριστευσάντων μαθητών του διαγωνισμού που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς

Οι εκθέσεις των αριστευσάντων μαθητών   του διαγωνισμού  που  πραγματοποίησε  ο  Ιερός  Ναός …

Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων της Καστοριάς

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες…