Νέα επίσκεψη στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαΐου, η Μαρία Αντωνίου, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ όπως εξήγησε και η ίδια, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Βουλευτής κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης δεν κατάφερε τελικά να παραστεί λόγω συζήτησης στην Βουλή του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Θα έρθει όμως σε επόμενο χρονικό διάστημα για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους Φορείς σε σχέση με το Υπουργείο Εξωτερικών και κυρίως το φλέγον ζήτημα της ΒΙΖΑΣ, για το οποίο όπως είπε η Μαρία Αντωνίου, “η σημερινή κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα και ολιγώρησε”.

Η Μαρία Αντωνίου μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Ν.Δ. για καλές δουλειές στους εκθέτες, τονίζοντας πως “η Νέα Δημοκρατία τα 2,5 χρόνια ως κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες και πάντοτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς είχε δρομολογήσει επιλύσει αρκετά ζητήματα”.

Ευχαριστώντας την κ. Σπυράκη για την παρουσία της στην 41η Έκθεση Γούνας Καστοριάς, επισήμανε το γεγονός ότι “είναι άριστη γνώστης των θεμάτων του κλάδου, τονίζοντας ότι δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για όλα τα ζητήματα που αφορούν την γούνα και την Καστοριά γενικότερα”.

Από την πλευρά της η κ. Μαρία Σπυράκη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για την πρόσκληση, όπως επίσης και την Μαρία Αντωνίου, με την οποία έχει μία άριστη συνεργασία από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως “η Μαρία Αντωνίου με ώθησε στο να εμπλακώ στην ουσία της δραστηριότητας της γούνας στην Καστοριά. Δύο χρόνια μετά βλέποντας την Έκθεση, αισθάνθηκα ότι αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Να είναι εξωστρεφής, να επιχειρεί με καινοτόμα προϊόντα και έξυπνες ιδέες. Να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα και ο δημόσιος τομέας να δημιουργεί το πλαίσιο βασισμένο στην ευρωπαϊκή σταθερότητα”.

Η Μαρία Αντωνίου και η Μαρία Σπυράκη περιηγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους σχεδόν τους εκθέτες που τις υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα. Νωρίτερα παρακολούθησαν την ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, το Ινστιτούτο Ελληνικής Γούνας και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, όπου ο Πρόεδρος ΣΕΒΕ Δρ. Κυριάκος Λουφάκης ανέπτυξε το θέμα: «Παράγω & Εξάγω: Ελληνική γούνα όχημα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον νέο Πρόεδρο της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καστοριάς Κωνσταντίνο Δημητριάδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνάντηση Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Υποδομών και μεταφορών Χρ. Σπιρζή

Ταύτιση απόψεων του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη με τους Περιφερειάρχες…

Κωσταράζι – Ψεκασμός στο κοιμητήριο Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Απαγορεύεται αυστηρά σε όλους η είσοδος εντός του χώρου την ημέρα εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου, καθώς και την επόμενη 10 Απριλίου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”

Ο Δήμος Γρεβενών καλεί τους δημότες στην εκδήλωση υποδοχής του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου

  Ο Δήμος Γρεβενών καλεί τους δημότες στην εκδήλωση υποδοχής του χρυσού…

Επιστημονική διημερίδα για την ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, 20 & 21 Μαΐου

Το Τμήμα  Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη…

Δήλωση Μαρίας Αντωνίου για τις “εξαγγελίες” Τσίπρα στην Κοζάνη

«Πρωθυπουργός σε ρόλο δημοσιογράφου που απλά καταγράφει την πραγματικότητα.

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

Ευχές του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπάπτσόγλου για τις Άγιες ημέρες του…