Μαρία Αντωνίου: «Η προώθηση της καινοτομίας και η σύνδεση με την οικονομία και την κοινωνία αποτελούν τον κοινό παρανομαστή των στόχων του Ιδρύματος και των θέσεων της ΝΔ»

Συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Επισκέψεων η Μαρία Αντωνίου, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του κόμματος «Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής», όπου κλιμάκια της ΝΔ επισκέπτονται καινοτόμες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ΑΕΙ – ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Αθηνών.

Πρόκειται για Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1958 με την επωνυμία Βασιλικό Ίδρυμα Ερευνών και σκοπός της ιδρύσεώς του, η ενίσχυση των επιστημονικών ερευνών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και η εξασφάλιση περισσότερων ευκαιριών δημιουργικής έρευνας από έλληνες επιστήμονες.

Η Μαρία Αντωνίου, καθώς και τα υπόλοιπα Μέλη του Κλιμακίου που την συνόδευαν, ο Θανάσης Δαβάκης, Βουλευτής Λακωνίας και η Κωνσταντία Μπακαλιάνου, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, είχαν μία εμπεριστατωμένη συζήτηση στην συνάντησή τους με τα Μέλη του Ιδρύματος, αναφορικά με το έργο, τα προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος.

Μετά το τέλος της επίσκεψης η Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΕΙΕ στα πενήντα χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει πρωτοπόρο ερευνητικό έργο στις επιστήμες τις οποίες καλλιεργεί, αποτελώντας έναν δυναμικό συντελεστή στην παραγωγή πρωτογενούς γνώσης και στην ανάπτυξη της βασικής έρευνας, όπως φαίνεται και από τα σημαντικά επιτεύγματα των Ινστιτούτων του στο χώρο της πρωταρχικής αποστολής τους. Η επιστημονική αριστεία σε διεθνές επίπεδο, η ενίσχυση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής αποστολής του Ιδρύματος, η προώθηση της καινοτομίας και η σύνδεση με την οικονομία και την κοινωνία αποτελούν τον κοινό παρανομαστή των στόχων του Ιδρύματος και των θέσεων της ΝΔ, στον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ημερίδα στο πλαίσιο της AGROTICA με τίτλο «Καινοτόμα Αγροτικά Επιχειρηματικά Μοντέλα», από το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και την Q-Plan International

  Ημερίδα στο πλαίσιο της AGROTICA με τίτλο «Καινοτόμα Αγροτικά Επιχειρηματικά Μοντέλα»,…

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-07-2016 έως 10-07-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 04 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου)…

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

Απαγόρευση Καύσης από 11 έως 18 Μαρτίου 2025

Παρακαλούμε τους πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η Π.Ε. Καστοριάς & η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουν έμπρακτα το 87o Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Η Π.Ε. Καστοριάς & η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουν έμπρακτα το…

Γραμμές Επικοινωνίας και Υποστήριξης από τον Δήμο Καστοριάς. Εμείς είμαστε στο καθήκον. Εσείς μείνετε σπίτι (video)

Γραμμές Επικοινωνίας και Υποστήριξης από τον Δήμο Καστοριάς. Εμείς είμαστε στο καθήκον.…

Πρόγραμμα (και Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς) Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου

Πρόγραμμα (και Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς) Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου

Σχολικά γεύματα σε 954 Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19. Ποια σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς εντάσσονται στο πρόγραμμα;

Σχολικά γεύματα σε 954 Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19. Ποια…

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο 4ο Διαπεριφερειακό Εργαστήριο στη Μασσαλία, Γαλλία, στο πλαίσιο του έργου “ECOWASTE4FOOD”

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο 4ο Διαπεριφερειακό Εργαστήριο στη Μασσαλία,…