Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης στην Καστανιά Σερβίων

 

Την Τοπική Κοινότητα Καστανιάς Σερβίων επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης για να ενημερωθεί επί τόπου για θέματα που κατά καιρούς έθετε ο Πρόεδρος Γιώργος Νιζάμης, κυρίως όμως για το αρδευτικό στα πατατοχώραφα που είναι όσο ποτέ τόσο επίκαιρη και άμεση αναγκαιότητα.

Έτσι ο Αντιπεριφερειάρχης ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Κάτω Καστανιά (οικισμό στην πόλη των Σερβίων όπου μετεγκαταστάθηκαν οι κάτοικοι της άλλοτε κραταιάς κοινότητας) και συνοδευόμενος από τον ακούραστο και πολύ αποτελεσματικό Πρόεδρο ξεκίνησαν μια περιοδεία μεγαλύτερη από 70 χλμ στην παλαιά κοινότητα και στην γύρωθεν κτηματική της περιοχή των 49,5 χιλιάδων στρεμμάτων.

Η διαδρομή προς την Καστανιά είναι πανέμορφη με πολλά σημεία υπέροχης πανοραμικής θέας αγγίζοντας το υψόμετρο των 1050 μ. Είναι ένα πραγματικό φυσικό μπαλκόνι με ατελείωτο αγνάντεμα της περιοχής στο μήκος και το πλάτος της λίμνης Πολυφύτου.

 

Τα διάφορα σημεία της επίσκεψης:

  • Ο Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων (μνημείο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) που παρουσίασε διάφορες ρωγμές στο δάπεδό του και χρήζει αποκατάστασης
  • Ο ξενώνας της δωρεάν φιλοξενίας έως και 24 επισκεπτών σε περίοδο διοργανώσεων, εορτών και εκδηλώσεων
  • Ο χώρος συγκέντρωσης ανεμοπτεριστών όπου μάλιστα φέτος επρόκειτο να διοργανωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας
  • Τον χώρο για την κατασκευή φράγματος – αρδευτικού που ο κ. Τσιούμαρης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σύντομα την μελέτη του αφού το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στρέφει επιτακτικά τους κατοίκους στα άφθονα πατατοχώραφα (και αρκετά εγκαταλελειμμένα)
  • Στην θαυματουργή Ιερά  Μονή Αγίου Αντωνίου Σιάπκας όπου ο μοναχός πατέρας Ευσέβιος έχει ¨μεταμορφώσει¨ κυριολεκτικά με την προσωπική του εργασία το μοναστήρι (έτους κατασκευής 1766 και μνημείο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) σ΄ έναν πανέμορφο προσκυνηματικό τόπο. Δυστυχώς ο Ιερός Ναός παρουσιάζει επικίνδυνες ρωγμές στην φέρουσα λίθινη κατασκευή του υπογείου και χρήζει επίσης άμεσης αποκατάστασης, μελέτη την οποία παρέδωσε ιδιοχείρως ο μοναχός στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης.
  • Στο λίθινο τοξωτό γεφύρι της περιοχής του μοναστηριού που ο κ. Τσιούμαρης δεσμεύτηκε να αναδείξει την επόμενη χρονιά καθαρίζοντας συγχρόνως το υφιστάμενο ρέμα
  • Στην γέφυρα της παλαιάς Εθνικής οδού Κοζάνης – Λαμίας στα όρια των ορίων με τον Σαραντάπορο αλλά και στον κατεστραμμένο δρόμο που οδηγεί προς ΛΑΡΚΟ και δυσκολεύει τους καλλιεργητές της περιοχής που θα εξεταστεί σύντομα από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Τέλος ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Τσιούμαρη για την διάθεση των μηχανημάτων που διαμόρφωσαν το δύσβατο και μεγάλο οδικό δίκτυο της κοινότητας προς μεγάλη ικανοποίηση των καλλιεργητών.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς

Το έργο τέχνης που μεταμόρφωσε τα στόρια του καταστήματος του Βαγγέλη Πανταζή (φωτο – βίντεο)

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ η πρόταση του Δήμου Καστοριάς για την αντικατάσταση του δικτύου οδοφωτισμού σε Μαυροχώρι και Κορησό

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ η πρόταση του Δήμου Καστοριάς για την αντικατάσταση του…

Ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Παρευξείνιων Χωρών (PABSEC)

Την ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας των κρατών που μετέχουν στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Παρευξείνιων Χωρών…

Φωτιά στο Δάσος του Άργους Ορεστικού. Αποκλειστικές εικόνες

Φωτιά στο Δάσος του Άργους Ορεστικού. Αποκλειστικές εικόνες

Δυναμικό comeback την 5η ημέρα του 2020 για το 6o Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής στην Καστοριά

Δυναμικό comeback την 5η ημέρα του 2020 για το 6o Φεστιβάλ Βαλκανικής…

Ο συνδυασμός Μπροστά ΜΑΖΙ στη 2η ”Γιορτή Τομάτας”

Χθες βράδυ παρευρέθηκα στην 2η ”Γιορτή Τομάτας” την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός…

Τέσσερα χρόνια λειτουργίας για το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Τέσσερα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στην περιοχή Λιβάδια Κοτύλης…