Επίσκεψη του Δήμου Καστοριάς στον Αδελφοποιημένο Δήμο Χάλκης

 

Ο Δήμος Καστοριάς, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Χάλκης, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017 που διοργάνωσε ο Αδελφοποιημένος Δήμος καθώς και στο Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Διάκου, του πρώτου Έλληνα Αξιωματικού, που έπεσε υπέρ Πατρίδος, το 1940 στο Γράμμο.

Μαζί με την Αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζουζουλιωτών Καστοριάς.

Ο Δήμος Χάλκης, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πατρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι ιερείς Αντώνιος και Σάββας και όλοι οι κάτοικοι του Νησιού υποδέχθηκαν με θερμό ενθουσιασμό  τους αδελφούς από την Καστοριά.

Με μεγάλη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων της Χάλκης Διογένη Φανουράκη και Αλέξανδρου Διάκου και με τους ήχους της «Μακεδονίας ξακουστής» ξεκίνησε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο λιμάνι. Στην οποία συμμετείχαν οι Δήμοι Χάλκης και Καστοριάς με τα επίσημα λάβαρά τους και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών με τις τοπικές ενδυμασίες τους, μαζί με τους μαθητές των Σχολείων της Χάλκης και τους Πολιτιστικούς συλλόγους Χαλκιτών Ρόδου «Ο Άγιος Ιωάννης» με την τοπική νησιώτικη ενδυμασία και «Ο Μύρτος» Χαλκιτών με τα λάβαρά τους.

Το Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Διάκου τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής 9ης ΑΔΤΕ κ. Νικόλαος Χιόνης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Χάλκης και Καστοριάς, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, οι Τοπικοί Σύλλογοι, όλοι οι Καστοριανοί, οι κάτοικοι του νησιού και Χαλκίτες από τη Ρόδο και άλλες πόλεις  που ήρθαν στο νησί να τιμήσουν τον Ήρωά τους.

Η μετάβαση της αποστολής στη Χάλκη και η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο Chinook του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έδωσε την δυνατότητα να μεταβεί η αντιπροσωπεία της Καστοριάς, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή τόσο η ιστορική μνήμη, όσο και η αδελφική φλόγα ανάμεσα στους ακρίτες που την αποζητούν.

Σημειώνουμε ότι, ο Δήμος Καστοριάς και ο Δήμος Χάλκης υπέγραψαν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης στις 11|11|2016 με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου στο Δημαρχείο Καστοριάς, καθώς και οι δύο Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χάλκης «Ο Μύρτος» και Ζουζουλιωτών Καστοριάς.

Η Επίσκεψη του Δήμου Καστοριάς στην Χάλκη πέρα από  την απότιση φόρου τιμής στην Θυσία του Αλέξανδρου Διάκου και τον συνεορτασμό της Εθνικής Επετείου, δίνει την ευκαιρία  για μία ουσιαστική συνεργασία σε πολλούς τομείς των δύο ακριτικών δήμων, αλλά και της σύναψης σχέσεων αγάπης και συναδελφοσύνης των κατοίκων και των συλλόγων της.

Η Χάλκη, το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου, με τους ανθρώπους της γεμάτοι αγάπη και φιλόξενα αισθήματα για τους αδελφούς τους, από τη Μακεδονική γη της Καστοριάς και της Ζούζουλης, μας στέλνουν μήνυμα αγάπης και φιλίας από τις εσχατιές της Ελλάδος, με την ευχή να μην λησμονούμε τους ακρίτες του Αιγαίου οι οποίοι μέσα από την αδελφοποίηση των δύο δήμων, επιζητούν όπως και εμείς, την ενδυνάμωση της φιλίας και την προώθηση της συνεργασίας, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η αδελφική φλόγα ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες, ανάμεσα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνάντηση στην Καστοριά για τις «Συρρικνούμενες Ευρωπαϊκές Αγροτικές Περιοχές»

Συνάντηση στην Καστοριά για τις «Συρρικνούμενες Ευρωπαϊκές Αγροτικές Περιοχές»

Με 9 θέματα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτ. Μακεδονίας

  Με 9 θέματα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δυτ.  Μακεδονίας

Αυταναφλέξεις λιγνίτη: Εικόνες από το ζοφερό μέλλον της «απολιγνιτοποιημένης» Δυτικής Μακεδονίας

Εδώ και ένα μήνα ξεκίνησε η αυτανάφλεξη υπολειμμάτων λιγνιτών στις αποθέσεις του…

Επιδότηση ρεύματος Οκτωβρίου 2023: Τι ισχύει για τα νοικοκυριά

Το ύψος της επιδότησης για το ρεύμα στο 90% των νοικοκυριών.

Δήμος Άργους Ορεστικού: Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους όλων των ΟΤΑ

Κατόπιν εισήγησης της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού, ομόφωνα εξέφρασε…

Κεραμέως σε Φίλη: Δε θέλετε αξιολόγηση, ούτε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο – Έχετε μείνει σε ένα ζοφερό παρελθόν

Κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στην υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον τομεάρχη παιδείας…

Επίσκεψη Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Μαθαίνουμε αλλιώς. Δεν μένουμε θεατές στην πλαστική ρύπανση

  Δήμος Άργους Ορεστικού: Μαθαίνουμε αλλιώς. Δεν μένουμε θεατές στην πλαστική ρύπανση

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, οι εξετάσεις…