Την επίσκεψη του Ούγγρου Πρέσβη στην Ελλάδα, Erik Haupt, πρόγονοι του οποίου κατάγονται από τη Δυτική Μακεδονία, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο κ. Haupt, σε άψογα ελληνικά, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, εξηγώντας τους δεσμούς που συνδέουν την περιοχή με τον ίδιο και τους προγόνους τους, που έφυγαν ως «πραγματευτάδες» για την Ουγγαρία.

Από την πλευρά του, ο Θ. Καρυπίδης τόνισε ότι η συζήτηση υπήρξε εξαιρετικά γόνιμη για θέματα διμερών συνεργασιών και αξιοποίησης των εμπειριών που υπάρχουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της ενέργειας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ουγγαρίας, που «όταν πέρασε κρίση, ιδιωτικοποίησε την ενέργεια και στη συνέχεια την επανέφερε στο δημόσιο έλεγχο και κατάφερε με αυτή την κορυφαία πολιτική επιλογή να ορθοποδήσει και να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα».

«Έχοντας ως βάση τη σημερινή συζήτηση, θα υπάρξει στην επόμενη φάση συγκεκριμένη ατζέντα στο επιστημονικό και επιχειρηματικό πεδίο» δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών

Συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών

Σύσκεψη Ζήση Τζηκαλάγια με τους νοσοκομειακούς γιατρούς κι ακολούθως με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη

Θέμα πρώτης προτεραιότητας και επικαιρότητας των επόμενων ημερών αποτελεί το Νομοσχέδιο του…

Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις Φοιτητικές & Σπουδαστικές Εκλογές

“Η νίκη της ΔΑΠ φέρνει σε όλους μας το δικαίωμα στο χαμόγελο…