Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στη Δεσκάτη και τα Γρεβενά

 

Για θέματα που αφορούν κυρίως την στήριξη των αγροτών και συγκεκριμένα τις υποδομές των γεωργοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, επισκέφτηκε την Δεσκάτη Γρεβενών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών Γιάννη Γιάτσιο και τους περιφερειακούς συμβούλους Γρεβενών Λάμπρο Χατζηζήση και Σάκη Φωλίνα.

 

Με τον Δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Κορδίλα συζήτησαν τα προβλήματα της περιοχής και στη συνέχεια επισκέφτηκαν επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και τις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου.   Πρόθεση της περιφερειακής αρχής είναι να λειτουργήσει στη Δεσκάτη ένα Πρότυπο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης παραγωγικών ζώων αυτόχθονων φυλών (αίγα Αγίου Νικάνορα, καλαρρύτικο πρόβατο) με σκοπό να βελτιωθεί η ποσοτική παραγωγή και να αναδειχθεί η ποιοτική υπεροχή   του παραγόμενου προϊόντος.

 

Κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την υπογραφή πρόσκλησης συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά τη χρηματοδότηση δράσεων ανάπτυξης και αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

 

Η χρηματοδότηση αφορά έργα για τη δημιουργία, βελτίωση, αναβάθμιση, επέκταση κοινωνικών υποδομών όπως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, κέντρα διημέρευσης, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, υποδομές φροντίδας αστέγων κ.ά. Περιλαμβάνονται δράσεις αναμόρφωσης χώρων, επεκτάσεις κτιρίων – ανέγερση νέων πτερύγων, προμήθειες ειδικού εξοπλισμού, αναβάθμιση ενεργού υφιστάμενου εξοπλισμού και βελτιώσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης, διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, διατήρηση – προστασία – προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Α.Σ. Άργους Ορεστικού

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Α.Σ. Άργους Ορεστικού

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από το Επιμελητήριο Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση προς τα μέλη του σχετικά με την  επιδότηση τους για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

”Αυτή την Κυριακή ελάτε στα ψαράδικα”

Το project υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Tale of X Cities του Goethe-Institut Thessaloniki και του ArtBOX, σε συνεργασία με πολίτες και φορείς από τη Βόρεια Ελλάδα.

Έτσι μόνο θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

Έτσι μόνο θα ταξιδεύουμε από 14 Μαΐου σε νησιά και ενδοχώρα

Νέο αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Νέο αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Διευκρινήσεις από το Δήμο Καστοριάς για τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Μένουμε σπίτι. Σώζουμε ζωές!

Διευκρινήσεις από το Δήμο Καστοριάς για τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Μένουμε σπίτι.…

Βόλος: 50χρονος σκότωσε τον κουνιάδο του γιατί βίαζε την κόρη του

Ο δράστης της δολοφονίας μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου όπου παραδόθηκε