Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου επισκέφθηκε την Τρίτη, 4 Αυγούστου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Τουρισμού για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της περιοχής, ύστερα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «επιθυμώ και εργάζομαι για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, σε συνδυασμό με την ευρύτερη ανάπλαση της οδού Πειραιώς. Αυτό το έργο θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή, ενώνοντας το μητροπολιτικό και ιστορικό δίπολο Αθήνας – Πειραιά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε τον ιδανικό συνδυασμό της ιστορίας με τον πολιτισμό και την παραγωγική οικονομία, δημιουργώντας ένα δυναμικό σημείο αναφοράς. Με την κατάλληλη προβολή μέσω του Υπουργείου Τουρισμού το έργο ανάπλασης στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων θα δώσει σημαντική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη και στην τοπική οικονομία».

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε προ ημερών, προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές στα κτίρια των Παλαιών Σφαγείων. Τα τελευταία χρόνια εκεί στεγάζονταν υπηρεσίες και τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, με στελέχη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και με τοπικούς δημότες οι οποίοι έθεσαν απευθείας στον Υπουργό τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Θεοχάρης γνωστοποίησε στους συνομιλητές του τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει το Υπουργείο Τουρισμού, ειδικά για την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων, ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά. Σε αυτές περιλαμβάνεται η επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπακογιάννη. Ο Υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης των χώρων πρασίνου των Παλαιών Σφαγείων από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικής μελέτης. Επικοινωνία του κ. Θεοχάρη υπήρξε και με το Υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο την κάλυψη των εξόδων αγοράς νέων σκηνικών για το τοπικό φεστιβάλ, καθώς τα παλαιά καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά.

Θεωρώντας δίκαιη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ενστερνίστηκε το σχετικό αίτημα και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την κατοχύρωση της κυριότητας του Πάρκου Ηρώων στο Δήμο (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης εξήρε το έργο του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται δίπλα στη Δημοτική Αρχή και στους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019

ΟΑΕΔ: Τα τελικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019

Εμβολιασμοί: Αύξηση στα ραντεβού από τους νέους – Τι δείχνουν τα στοιχεία των τελευταίων 13 ημερών

Αύξηση στον προγραμματισμό των ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 18-24 και 25-29 ετών…

ΝΔ: Βίντεο-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 7 μήνες επί πρωθυπουργίας Τσίπρα

ΝΔ: Βίντεο-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 7 μήνες επί πρωθυπουργίας Τσίπρα

Ιωάννινα: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 15χρονες

Οι ανήλικες από την Γερμανία, που βρίσκονται στην χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, διέσχιζαν τον δρόμο όταν παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο.

«Θύελλα» για τη λευκή απεργία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ανακοίνωση από Τσίπρα, που ζήτησε διάλυση Βουλής και εκλογές σε τρεις εβδομάδες

Συντάξεις χηρείας: Μοριοδότηση σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και επιδότηση εισφορών

Συντάξεις χηρείας: Μοριοδότηση σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και επιδότηση εισφορών

ΟΑΕΔ: Πώς θα λάβετε το επίδομα νεανικότητας

ΟΑΕΔ: Πώς θα λάβετε το επίδομα νεανικότητας

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες: “Μείνετε σπίτι. 10 δισ. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έκτακτο δώρο Πάσχα για γιατρους και νοσηλευτές. Στο ακέραιο το δώρο Πάσχα”

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες: “Μείνετε σπίτι. 10 δισ.…

Καμία αλλαγή στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου που ανακοινώθηκε για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Καμία αλλαγή στην εξεταστέα ύλη της Γ’ Λυκείου που ανακοινώθηκε για τη…

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε έως το 2027 ο Λουτσέσκου – Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ο Ρουμάνος προπονητής βρέθηκε στην Τούμπα και υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο