Συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό σήμανε το νέο κύμα κακοκαιρίας «Σοφία», που απόψε το βράδυ αναμένεται να πλήξει τη χώρα, ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά και φέρνοντας δριμύ ψύχος.

Περιφέρειες και δήμοι προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων καθώς σε πολλές περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις, καθώς και σε μέριμνα για αστέγους.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από φαινόμενα χιονόπτωσης, παγετού και πλημμυρών. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της προστασίας των αστέγων κατά την περίοδο του έντονου ψύχους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής και της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών των δήμων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα προβλήματα που τυχόν ανακύψουν δόθηκε έμφαση, μεταξύ άλλων, στα εξής:

– Στο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να ενισχύεται η επιχειρησιακή ικανότητα κατά την εφαρμογή των Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας.

– Στην επικαιροποίηση των μητρώων διάθεσης οχημάτων και μηχανημάτων έργων για να συνδράμουν, εφόσον απαιτηθεί, το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

– Στην κατά προτεραιότητα αποκατάσταση των οδικών αξόνων που οδηγούν στα οσοκομεία, που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του αστικού ιστού, τη διευκόλυνση κίνησης του ΕΚΑΒ καθώς και σε μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων παγετού με πρόσθετο προληπτικό μέτρο τη χρήση αλατιού.

Ευρεία σύσκεψη για την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, συγκάλεσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

EUROKINISSI/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ετοιμότητα» και υποστήριξε ότι «ο καλύτερος συντονισμός φέρνει θετικά αποτελέσματα στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων και στη μεταφορά των εμπορευμάτων».

«Όλες αυτές τις μέρες και την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς υπήρξαν συντονισμένες επιχειρήσεις των μηχανημάτων μας και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις. Συντονιζόμαστε, στον τομέα ευθύνης του ο καθένας, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, οι συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων του νομού Λάρισας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς, της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Παράλληλα, δίνονται οδηγίες για αποφυγή των μετακινήσεων κατά την αιχμή των καιρικών φαινομένων και για όσους μετακινούνται προτείνεται το ταξίδι κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις κεντρικές αρτηρίες και όχι από τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

Όσοι μετακινούνται καλούνται να εξοπλίσουν το όχημα τους με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ενημερώσουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και να υπακούουν στις υποδείξεις των τοπικών αρχών.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Ηρακλείου με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121) θα παραμείνει ανοιχτό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί.

Σε επιφυλακή οι δήμοι Πάτρας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικκαίων

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως και την Παρασκευή, με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το προσωπικό του γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των διευθύνσεων του Δήμου Πατρέων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία, σε άμεση και στενή συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Σε σχεδιασμό για την πιθανότητα χιονόπτωσης στη πόλη της Λάρισας για αύριο έχει προχωρήσει ο δήμος Λαρισαίων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτήν αναφέρεται η προετοιμασία μηχανημάτων και εξοπλισμού, προμήθεια αλατιού, οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες κ.α.)

Μεταξύ άλλων, ο δήμος καλεί τους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης στη πόλη της Λάρισας, όπως είναι η μόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων με τα αυτοκίνητα, η τήρηση κανόνων οδικής συμπεριφοράς, αλλά και να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναμένεται να προκαλέσει η κακοκαιρία (αποχιονισμός πεζοδρομίων μπροστά από σπίτια και καταστήματα κ.α.).

Δήμος Καρδίτσας

Σε ετοιμότητα ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνοδευτεί με χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, βρίσκεται ο Δήμος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει έκκληση στους δημότες να διευκολύνουν το έργο του αποχιονισμού από τα μηχανήματα του Δήμου και των ιδιωτών που είναι σε ετοιμότητα να συνδράμουν κάνοντας τα εξής:

– Να μη σταθμεύσουν τα οχήματά τους στις γωνίες των δρόμων, δίπλα σε άλλα οχήματα και γενικότερα σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση, τόσο στους κεντρικούς όσο και στους συνοικιακούς δρόμους
– Να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους
– Αν χρειαστεί να μετακινηθούν, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες
– Να επικοινωνούν για θέματα αποχιονισμού (χιόνι, πάγο, ρίψη άλατος κ.λπ.) με το Δήμο στα τηλ.: 2441076000 & 2441350138

περιπολικό ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δήμος Τρικκαίων

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων ενημερώνει τους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν σε περίπτωση χιονοπτώσεων και παγετού. Ο Δήμος Τρικκαίων σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θέτει στη διάθεση των πολιτών τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2431020000 (κεντρική υπηρεσία διαχείρισης αιτημάτων), 2431076611 και 2431076612 (αμαξοστάσιο).

Οι πολίτες μπορούν, αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Θα πρέπει επίσης, όταν μετακινούνται με αυτοκίνητο:

  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού κ.ά.)

Συστάσεις στους Θεσσαλονικείς

Συστάσεις στους πολίτες απευθύνει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει του κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει από αύριο την περιοχή. Ειδικότερα καλεί τους Θεσσαλονικείς να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά, να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων, να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες εάν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

Συστάσεις απευθύνει και η ΕΥΑΘ ΑΕ, η οποία καλεί τους πολίτες να ελέγξουν τα υδρόμετρα, τις βρύσες των μπαλκονιών και τις εξωτερικές σωληνώσεις και να φροντίσουν να τις μονώσουν εξειδικευμένοι τεχνίτες.

Παράλληλα, τους καλεί να επιβεβαιώσουν ότι οι διακόπτες των εσωτερικών τους δικτύων υδροδότησης ανοιγοκλείνουν κανονικά και ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια.

Θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική

Αστεγοι, Αθήνα ΦΩΤ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στους πολίτες τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της, μέσω της παρακάτω επικαιροποιημένης ιστοσελίδα της: https://goo.gl/zNV3UH

Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους τους οποίους λειτουργούν οι δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

αντιολισθητικές EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Τρικάλων, σύμφωνα με την αστυνομία, διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:
1) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)
2) Επ. οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 13ο χλμ (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)
3) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)
Συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σύμφωνα με τη διεύθυνση αστυνομίας Καρδίτσας, στα παρακάτω σημεία:
1) Επ. Οδός Καρδίτσας – ‘Αρτας από 44ο έως 52ο χλμ (Δ/νση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας)
2) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο έως 29ο χλμ (στροφές Πευκόφυτου έως Τ.Κ. Βλασίου)
3) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου (από 46ο έως 62ο χλμ. θέση Ζαχαράκη)

Στο νομό Καρδίτσας συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:
1) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 44ο έως 52ο χλμ (Δ/νση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας)
2) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο έως 29ο χλμ (στροφές Πευκόφυτου έως Τ.Κ. Βλασίου)
3) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου (από 46ο έως 62ο χλμ. θέση Ζαχαράκη)

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

Επ. Ο. Γουμένισσας –Λιβαδίων, από 14ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 65ο έως 85ο χλμ (Αρναία).

Δασική οδός από Πολύγυρο προς Ταξιάρχη (μέσω Τσουκάλα).

Δασική οδός Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο Κερασιάς – Χ/Κ Βορράς, από 7ο χλμ.

Άρνισσα – Χ/Κ Βορράς, από 17 χλμ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας από 23ο έως 54ο χλμ.

Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο έως 45ο χλμ

Επ. Ο. Γρεβενών – Πριονίων -Κρανιάς από 21ο έως 37ο χλμ

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Eπ. Ο. Γόννων – Καλλιπεύκης Τεμπών από 12ο χλμ.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 16οχλμ.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου έως Τ.Κ. Πλατάνου.

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από Τ.Κ. Λιμνίτσας έως Τ.Κ. Άνω χώρας.

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Ελευθέριανης – Τ.Κ. Αγ. Κυριακής.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο έως 18ο χλμ.

Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Επ. Ο Αράχωβας – Επταλόφου, από 1ο χλμ. έως Χ/Κ Παρνασσού.

Επ. Ο. Ανάληψης – Ελικώνα – Κυριακίου, (ορεινό επαρχιακό δίκτυο).

Επ. Ο. Κυριακίου – Αγίας Άννας, (ορεινό επαρχιακό δίκτυο).

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας Ράχη Τυμφρηστού, από 8ο έως 12ο χλμ.

Επ. Ο. Αγράφων – Τροβάτου – Βραγγιανών

Σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ

Επ. Ο. Πολύδροσος – Χ.Κ. Παρνασσού.

Επ. Ο. Επταλόφου – Χ.Κ. Παρνασσού.

Επ. Ο. Καλοσκοπής –Πυρών- Μαυρολιθάριου- Καστριώτισσα.

Επ. Ο. Καλοσκοπής –Πανουργιά- Στρόμης.

Επ. Ο. Συκιάς – Αθανάσιου Διάκου.

Επ. Ο. Πενταγιών-Αρτοτίνας.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο χλμ.

Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.

Έρχεται η «Σοφία» με πολικής προέλευσης αέριες μάζες

ΕUROKINISSI

Από τις βραδινές ώρες από τα βορειοδυτικά νέο κύμα κακοκαιρίας η «Σοφία» θα αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας, αρχικά το Ιόνιο και τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύκτας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύκτας σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι το δριμύ ψύχος καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις πυκνές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική και Κεντρική Στερεά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές έως το Σάββατο σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικά την Πέμπτη:

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και τα παραθαλάσσια τμήματά τους, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, γρήγορα σε περιοχές της βόρειας χώρας και βαθμιαία στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη περιμένουμε την Πέμπτη. Οι καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πυκνές, αντίστοιχα. Παράλληλα, πολύ χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες κυρίως στα βόρεια, όπου αναμένεται παγετός, κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως -1 βαθμούς), 4 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 3 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 16 βαθμούς στην Κρήτη, 5 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά και τις βραδινές ώρες πιθανόν και στα βόρεια προάστια αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς, με αισθητή πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και αργότερα σε βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

efsyn.gr

You May Also Like

Κογκρέσο: «Δολοφονήθηκαν άνθρωποι για να μη μιλήσουν για την ύπαρξη UFO»

“Είναι πιθανό να έχουν δολοφονηθεί άνθρωποι που γνώριζαν περισσότερες πληροφορίες“

Πρόεδρος Πομάκων απαντά στον Ερντογάν: Φανφαρόνος σαν τον Μουσολίνι – Ελληνικά εδώ και 3.000 χρόνια τα νησιά του Αιγαίου

Πρόεδρος Πομάκων απαντά στον Ερντογάν: Φανφαρόνος σαν τον Μουσολίνι – Ελληνικά εδώ…

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Έτοιμοι για σημαντικά μέτρα στήριξης εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση – Βασικό μέλημα η ενεργειακή επάρκεια

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Έτοιμοι για σημαντικά μέτρα στήριξης εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή…

Δωρεά χιλιάδων μασκών σε υπηρεσίες αιχμής κατά του COVID-19 με πρωτοβουλία του Θ. Καράογλου

  Δωρεά χιλιάδων μασκών σε υπηρεσίες αιχμής κατά του COVID-19  με πρωτοβουλία…

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης έσπασε το φράγμα της ομοφοβίας με μια αποκαλυπτική του συνέντευξη

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης έσπασε το φράγμα της ομοφοβίας με μια αποκαλυπτική του…

Τα στοιχήματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Η συζήτηση με Μπάιντεν για ασφάλεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά και η σημασία…

Ποιες είναι οι επόμενες επίσημες αργίες για το 2017

Τρίτη «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος, που καταφτάνει σε λίγες ημέρες, με πολλούς από…

ΟΕΚ: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα για ρύθμιση δανείων

ΟΕΚ: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα για ρύθμιση δανείων

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου