Επικεφαλής η Ελλάδα, για πρώτη φορά, στην κατάθεση πρότασης κοινοπραξίας για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»

 

-Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπέβαλε προς έγκριση αίτηση με θέμα «η εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

 

Κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση εξωστρέφειας και στο πεδίο του αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοβουλία να ηγηθεί διακρατικής κοινοπραξίας και να υποβάλει πρόταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»!

 

Η πρόταση – αίτηση για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τον πρότυπο αθλητικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι διοικητικοί παράγοντες ερασιτεχνικών σωματείων.

 

Αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί θα αποτελέσουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τις πρώτες τη τάξει εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα ομάδων από την League 2 της English Football League.

 

Θεμελιώδης στόχος της πρότασης για το εν λόγω πρόγραμμα  είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης που θα προκύψουν να αποτελέσουν την βάση καλύτερης οργάνωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Και αυτά με τη σειρά τους να μπορέσουν να εναρμονιστούν ευκολότερα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις υλοποίησης κανόνων χρηστής διακυβέρνησης.

 

Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, που θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση.

 

You May Also Like

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 1η φορά στην ιστορία της, καθώς…

Έναρξη Εγγραφών στον Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος”

Η ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” ανακοινώνει

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν, δεν είχε καμία βοήθεια» – Ο πατέρας της Πλατανιώτη μιλά για την δύσκολο δρόμο προς την κορυφή

«Το κράτος δεν βοηθά τα παιδιά όσο θα έπρεπε – Πρέπει να δοθούν κίνητρα»

Ο μεγάλος αγώνας παραμονής στην Γ Εθνική κατηγορία στην Θεσσαλονίκη απέναντι στα εκπαιδευτήρια Φρυγανιωτη πλησιάζει.

Ο Α.Σ Άργος Ορεστικό δίνει την δυνατότητα στους φιλάθλους του να μετακινηθούν στην Θεσσαλονίκη για τον ζωτικής σημασίας τελευταίο αγώνα της χρονιάς!!

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς

Η Αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς

Η Τούμπα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, εξώφυλλο σε βιβλίο για τα γήπεδα όλου του κόσμου!

Η Τούμπα συμπεριλαμβάνεται στις 476 σελίδες και ανάμεσα στα 365 γήπεδα του κόσμου που…

Δεν ξεχνούμε και τιμούμε την σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία της Καστοριάς.

Συγκινητικές και μεγάλες στιγμές σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Δημήτρης Καφές: “Έφυγα από την Καστοριά γιατί είναι πόλη μη προσβάσιμη για ΑΜΕΑ”

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος Συνέντευξη του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ «Λιμναίοι» Καστοριάς O…

Καταβλήθηκαν τα πριμ ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σε αθλητές και προπονητές για τις επιτυχίες του 2017, που δεν είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το νέο έτος τα πριμ του 2018

Καταβλήθηκαν τα πριμ ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σε αθλητές και προπονητές για…