Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλιδής, η οποία αφορά την εφαρμογή των POS.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ κ. Γενικέ

Λόγω του μεγάλου συνωστισμού των επιχειρήσεων για την προμήθεια των μηχανημάτων POS από τις τράπεζες, ζητούμε μια άτυπη ανοχή ως προς την έναρξη των ελέγχων στην αγορά.

Επί της ευκαιρίας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας για δύο σοβαρά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται με την εφαρμογή της διαδικασίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.

Το θέμα με τα υψηλότατα ποσοστά προμηθειών από τις τράπεζες. Είναι ένα νέο επιπρόσθετο, υποχρεωτικό κόστος που έρχεται να συμπεριληφθεί σε όλους τους φόρους που έχουν στραγγαλίσει τις επιχειρήσεις, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα τους.

Το θέμα με το ακατάσχετο του επιχειρηματικού λογαριασμού. Δεν είναι κρυφό ότι η κρίση οδήγησε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε δυσμενή κατάσταση ειδικά με την εξυπηρέτηση των δανεικών υπερχρεώσεων τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τις ίδιες αλλά και για την εθνική οικονομία. Με την εφαρμογή των συναλλαγών με POS οι επιχειρήσεις, κυρίως μικρές που ανήκουν στην άνω κατηγορία, ουσιαστικά οδηγούνται σε κλείσιμο. Είναι σημαντικότατη η νομοθέτηση ενός τραπεζικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού από τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμών μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών, παγίων, προμηθευτών, κ.α.

Με εκτίμηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΤΑΓΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Π. Γκέτσιος: Από ένα έως τέσσερα χρόνια θα μείνουν οι πρόσφυγες σε Κοτύλη και Νεστόριο – Οι μόνιμοι κάτοικοι στην Κοτύλη είναι 12, οι πρόσφυγες πάνω από 50 (ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος μιλά στον Αντώνη Παραρά για τους πρώτους…

Τρεις θέσεις εργασίας στην Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς

Τρεις θέσεις εργασίας στην Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς

Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

  Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Π.Ε. Καστοριάς. Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Δήμου Νεστορίου

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καστοριάς. Πλούσιο πρόγραμμα και στους τρεις…

Ο Δημήτριος Σαββόπουλος, απαντά σχετικά με το θέμα της συντήρησης υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας

Ο Δημήτριος Σαββόπουλος, απαντά σχετικά με  το θέμα της συντήρησης υπηρεσιακών αυτοκινήτων…

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ενισχύοντας τα περιφερειακά Πανεπιστήμια μεγαλώνουμε την Ελλάδα

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Ενισχύοντας τα περιφερειακά Πανεπιστήμια μεγαλώνουμε την Ελλάδα