Ποια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη βουλωμένη μύτη

Εποχικές αλλεργίες: Πείτε αντίο στη βουλωμένη μύτη

Η Άνοιξη σηματοδοτεί για πολλούς ενήλικες και παιδιά την εμφάνιση εποχικών αλλεργιών. Στα βασικά συμπτώματα συγκαταλέγονται η ρινική καταρροή, ο κνησμός, η δακρύρροια και η ερυθρότητα, ο βήχας ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώνεται και αλλεργικό άσθμα. Το πιο κοινό από τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας είναι η ρινίτιδα ή κοινώς η βουλωμένη μύτη. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 5 αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπνοής που οφείλονται σε εποχικές αλλεργίες.

Ποια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από τη βουλωμένη μύτη

Η αναπνοή αποτελεί μια σχεδόν αυτοματοποιημένη λειτουργία του οργανισμού, την οποία τις περισσότερες φορές θεωρούμε δεδομένη. Τα πράγματα αλλάζουν όταν η ρινική αναπνοή παρεμποδίζεται και έτσι παρατηρείται δυσκολία στην αναπνοή συνολικά, σωματική καταβολή στο άτομο και δυσκολία στον ύπνο η οποία κατά συνέπεια εκδηλώνεται με ψυχολογική κατάπτωση και υποτονικότητα στη διαχείριση απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων.

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αλλεργική ρινίτιδα

O σωστός καθαρισμός της μύτης εγγυάται τη φυσική αναπνοή χωρίς προβλήματα. H καθημερινή χρήση του Otrimer συμβάλει ενεργά στη διατήρηση της ενυδάτωσης της ρινικής κοιλότητας έτσι ώστε να πραγματοποιεί ανεμπόδιστα τις λειτουργίες της. Το ρινικό σπρέι Otrimer της οικογένειας προϊόντων Otrivin δεν περιέχει πρόσθετα συντηρητικά καθώς αποτελεί ένα 100% φυσικό ισότονο, το οποίο καθαρίζει άμεσα τη ρινική κοιλότητα και δρα αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της περίσσειας βλέννας και των αλλεργιογόνων όπως είναι η σκόνη και η γύρη.

Ένας με δύο ψεκασμοί με Otrimer σε κάθε ρουθούνι, είναι αρκετοί για καθαρή αναπνοή και ενίσχυση της λειτουργίας της μύτης, ιδιαίτερα την περίοδο έξαρσης των αλλεργιογόνων.

Note! Στα πλεονεκτήματα του αξίζει να αναφέρουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς περιορισμό μέσα στην ημέρα, καθώς έχει δημιουργηθεί για να αποτελεί τον καθημερινό σας σύμμαχο στην ελεύθερη αναπνοή.

You May Also Like

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

ΕΟΦ: Καμπανάκι για φάρμακο διαβητικών που λαμβάνεται εκτός ένδειξης για αδυνάτισμα

Οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προειδοποιούν πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία

Ανεπάρκεια Β12: Το περίεργο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Τα τρόφιμα από τα οποία μπορείτε να πάρετε βιταμίνη Β12

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist Pass

Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για παιδιά 6-12 ετών

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντισηπτικό χεριών

Το αντισηπτικό δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων & κινητικών δυσλειτουργιών/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

Μυϊκοί κόμποι: Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην παθογένεση πολλών μυοσκελετικών πόνων &…

Οστεοπόρωση: Τα φρούτα που κάθε 50αρα πρέπει να τρώει για γερά οστά

Ποιες γυναίκες έχουν μικρότερη οστική απώλεια

Στρεπτόκοκκος: Ακόμη 7 παιδιά θετικά στη Νάουσα, τα 3 από το περιβάλλον του 7χρονου

Το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς θετικό στον στρεπτόκοκκο, αλλά είναι σε σταθερή και καλή κατάσταση.

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τους κινδύνους από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία

Για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια υγεία προειδοποίησε ο ΠΟΥ.