Ερωτήσεις Ζ. Τζηκαλάγια για την κατασκευή δρόμου Μ. Αγίων Αναργύρων – Νυμφαίο & βελτίωση των δρόμων στη Μεσοποταμία

Σε αρκετά σημεία των δρόμων της Μεσοποταμίας υπάρχει η εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

 Θέμα: “Κατασκευή δρόμου Μονής Αγίων Αναργύρων Καστοριάς – Νυμφαίου Φλώρινας”.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από ετών είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου από την Μονή Αγίων Αναργύρων προς το χωριό Πολυκέρασος και στη συνέχεια προς Περικοπή με κατάληξη στο Νυμφαίο Φλώρινας. Σήμερα ο δρόμος είναι χωματόδρομος και συνδέει την ιστορική Μονή, το πανέμορφο πετρόκτιστο χωριό της Πολυκεράσου και συνεχίζει στους πρόποδες του Βιτσίου, μπαίνει στη Περικοπή του Νομού Φλώρινας για να καταλήξει στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Κύριε Υπουργέ,

Πολύ κοντά στην Πολυκέρασο βρίσκεται το λειτουργόν χιονοδρομικό μας κέντρο. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού της περιοχής. Θα καταστήσει γρηγορότερη την επικοινωνία του γνωστού για την τουριστική του κίνηση Νυμφαίου με τον Νομό Καστοριάς.

Σας ζητώ λοιπόν να εντάξετε την κατασκευή του δρόμου στον προγραμματισμό σας, γιατί θα συμβάλλει σημαντικά στη τουριστική μας ανάπτυξη.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Καστοριά, 01.02.2021

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη

Θέμα: “Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας πρ. Δήμου Μεσοποταμίας”.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαι βέβαιος πως την κωμόπολη της Μεσοποταμίας πληθυσμού περίπου 3.000 κατοίκων την γνωρίζετε, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020. Τότε που μαζί με άλλες δύο περιοχές της πατρίδος μας μπήκε σε πλήρες σκληρό lockdown. Στη ζωντανή και δυναμική αυτή ημιαστική περιοχή έχει πολλά χρόνια να γίνει παρέμβαση στην εσωτερική οδοποιία. Σε αρκετά σημεία των δρόμων της υπάρχει η εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, με πολλά προβλήματα επικινδυνότητας για πεζούς και κυρίως για διερχόμενα οχήματα. Προβλήματα υπάρχουν και στα υπόλοιπα τέσσερα χωριά του πρώην ορεινού Δήμου (Οινόη, Πτεριά, Αγία Κυριακή, Καλοχώρι).

Η Μεσοποταμία είναι το τελευταίο οργανωμένο κέντρο πριν την παραμεθόριο με την Αλβανία. Διαθέτει Κέντρο Υγείας, σχολεία, ταχυδρομείο και είναι η έδρα του παραμεθοριακού ομώνυμου τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Αστυνομίας.

Σας ζητώ άμεσα να διασφαλίσετε κονδύλια για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας με την αναγκαία ασφαλτόστρωση.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

You May Also Like

Σύσκεψη για θέματα του πρωτογενή τομέα με πόρισμα τον προγραμματισμό συνάντησης με το αρμόδιο υπουργείο

Με πρωτοβουλία της Π.Ε. Καστοριάς

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»

    Γ. Ζεμπιλιάδου: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο…

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

Το ΔΣ της EΛΜΕ Καστοριάς καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τη Δευτέρα…

ΟΛΟΙ οι φίλοι του Μπάμπη Στεφανίδη τραγουδούν μαζί “ΖΩ” (βίντεο)

ΟΛΟΙ οι φίλοι του Μπάμπη Στεφανίδη τραγουδούν μαζί “ΖΩ” (βίντεο)

Ἑσπερινὸς Τριῶν Ἱεραρχῶν καὶ ἐκδήλωση βράβευσης τοῦ Μαθητικοῦ Διαγωνισμοῦ 2024

Τὸ θέμα τοῦ φετινοῦ Μαθητικοῦ Διαγωνισμοῦ ἦταν: «Ἕνα παιδὶ μπροστὰ σὲ μιὰ Εἰκόνα»

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς (από 03-12-2018 έως 09-12-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση δωρεάν σπιρομετρικού ελέγχου από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση δωρεάν  σπιρομετρικού ελέγχου από την Ένωση Αστυνομικών…

Click away: Ποια μαγαζιά «ανοίγουν» και πότε – Πώς θα ψωνίζουμε – Όλα τα μέτρα για τα Χριστούγεννα

Click away: Ποια μαγαζιά «ανοίγουν» και πότε – Πώς θα ψωνίζουμε –…