Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Μαρία Αντωνίου σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου  των αστυνομικών και των στελεχών των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας

 

«Είναι απαράδεκτο ένστολοι που υπηρετούν στην ίδια περιοχή και είναι επιφορτισμένοι με παρεμφερή καθήκοντα να έχουν διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς. Μία δυσμενής εξέλιξη που δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ένστολων που εργάζονται στην ίδια περιοχή, αμείβονται όμως διαφορετικά».

 

Το γεγονός αυτό επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατατέθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου από Βουλευτές της ΝΔ, όπου συνυπογράφει και η Μαρία Αντωνίου, με αφορμή την προ ολίγων ημερών σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, ώστε να αποκατασταθεί η καταφανέστατη αδικία από την εξαίρεση και μη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους αστυνομικούς και στα στελέχη των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

 

Ακολουθεί η Ερώτηση

Προς: Υπουργούς,  Εσωτερικών, Οικονομικών

Θέμα: «Εξαίρεση από το επίδομα παραμεθόριων περιοχών για τους υπηρετούντες  αστυνομικούςκαι τα στελέχη των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας»

Σε συνέχεια της υπ. αριθμ. πρωτ. 4427-16/3/2018 ερώτησής μας για το ίδιο θέμα, επανερχόμαστε με αφορμή την κατάθεση προ ολίγων ημερών τροπολογίας στη Βουλή  από τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο, με την οποία θεσπίστηκε η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη).

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, έστω και καθυστερημένα αίρεται μερικώς η αδικία σε βάρος μιας μικρής σχετικά μερίδας των στρατιωτικών (η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση αφορά στρατιωτικούς που υπηρετούν στις συγκεκριμένες μονάδες και όχι το σύνολο των υπηρετούντων σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές).

Εισάγεται όμως μια άλλη καταφανέστατη αδικία, καθώς εξαιρούνται του επιδόματος οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας. Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη η οποία δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των ένστολων που εργάζονται στην ίδια περιοχή, αμείβονται όμως διαφορετικά (το επίδομα αυτό δεν θα λαμβάνουν επίσης οι υπηρετούντες στο νομό Κέρκυρας, παρότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραμεθορίου  λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία).

Είναι απαράδεκτο ένστολοι που υπηρετούν στην ίδια περιοχή και είναι επιφορτισμένοι με παρεμφερή καθήκοντα να έχουν διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς. Οι ένστολοι αυτοί, σε καιρούς κρίσης και μνημονίων, παρά τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς αλλά και τα μειωμένα κονδύλια που διατίθενται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχοντας φορτωθεί κυριολεκτικά στην πλάτη τους το μεταναστευτικό ζήτημα, επιτυγχάνουν με άμεσο για την σωματική τους ακεραιότητα κίνδυνο, να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα ανταποκρινόμενοι κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.

 

Επίσης, ενώ σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις δεν υπήρχαν τα σχετικά κονδύλια, ξαφνικά βρέθηκαν, αλλά μόνο για μία μερίδα στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι για τους αστυνομικούς και τα λοιπά στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε επιτέλους θα αποκαταστήσετε την αδικία, χορηγώντας το επίδομα παραμεθορίου στους αστυνομικούς και στα στελέχη των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας με δεδομένο πως παρέχουν υπηρεσίες προστασίας των συνόρων από παράνομη μετανάστευση, λαθρεμπόριο και λοιπές εγκληματικές ενέργειες;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μαρία Αντωνίου, Γιάννης Αντωνιάδης, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Τασούλας

 

 

You May Also Like

Πλήρης στήριξη του Υπουργού Ν. Τόσκα και του νέου Αρχηγού Σ. Τερζούδη,στις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, για τη Σχολή Πυροσβεστών και τα θέματα Πολιτικής Προστασίας

Πλήρης στήριξη του Υπουργού Ν. Τόσκα και του νέου Αρχηγού Σ. Τερζούδη,στις…

Εθιμοτυπική Επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφθηκε ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καστοριάς, Πύραρχος Ιωάννης Πλατής.

Ο Σύλλογος “Μαζί Σου” στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC)

Ο Σύλλογος “Μαζί Σου” στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών…

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας ΠΕ Κοζάνης: Το ΦΙΑΣΚΟ και το ΕΓΚΛΗΜΑ της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου

Την ημέρα που η Βουλή συζητούσε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της…

H Βούλα Πατουλίδου μαζί με την Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκαν το Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας

H Βούλα Πατουλίδου μαζί με την Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκαν το Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση-Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια» στα ΚΑΠΗ Καστοριάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση-Οξεία Καρδιακή Ανεπάρκεια» στα…

Δήμος Καστοριάς: Αναβάλλεται η Κινηματογραφική Βραδιά που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα

Δήμος Καστοριάς: Αναβάλλεται η Κινηματογραφική Βραδιά που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα  

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αδιαφορία για Καστοριά και Γρεβενά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αδιαφορία για Καστοριά και Γρεβενά από το Υπουργείο Αγροτικής…