Για εμπαιγμό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σχετικά με τα ισοδύναμα μέτρα για τη μη εφαρμογή του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων και προσαγωγών, κατηγορούν την κυβέρνηση 28 Bουλευτές της ΝΔ με πρώτο συνυπογράφοντα τον Αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη και τη συνυπογραφή της Μαρίας Αντωνίου. Με Ερώτηση τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, οι «γαλάζιοι βουλευτές», επιτίθενται στην κυβέρνηση για μη τήρηση των δεσμεύσεων της, κατηγορώντας την πως παρά τις υποσχέσεις της εξακολουθεί να τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με το εάν θα προχωρήσει, έστω και εκπρόθεσμα, η εύρεση των εν λόγω ισοδύναμων ώστε να μην ισχύσει το “πάγωμα” από 1ης Ιανουαρίου 2017 και ποτέ σκοπεύουν να τα ανακοινώσουν. Στην ερώτηση τους οι 28 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πάνου Καμμένου ότι έχει ήδη εντοπίσει τα κατάλληλα ισοδύναμα, καθώς και ότι βάσει του νόμου το “πάγωμα” που προβλέπεται από 1/1/2017 έως 31/12/2018 δεν θα ίσχυε μόνο εάν τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιόρισαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει όπως τονίζουν συμβεί. Σημειώνουν δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί ούτε στην απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στα επίπεδα του 2012. “Τελικά αποδείχτηκαν έωλες οι κατηγορίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την αξιωματική αντιπολίτευση περί δήθεν μικροπολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.”, αναφέρουν στην ερώτηση τους οι Βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

 

ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας,         Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Εμπαιγμός με τα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

 

Σύγχυση έχει προκληθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με το τι ισχύει με τα ειδικά μισθολόγια κι αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών ή έχει βρει τα κατάλληλα ισοδύναμα, όπως κατ’ επανάληψη έχει διαβεβαιώσει δημοσίως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, τόσο στη Βουλή όσο και με δηλώσεις του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 236 του Ν.4389/2016 αναστέλλεται από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων όλων των βαθμών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιορίσουν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι 30.9.2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1.1.2017.

Από τη στιγμή που δεν έχουν ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία τα ισοδύναμα, τίθεται σε ισχύ ο νόμος, που σημαίνει ότι παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των υπαλλήλων όλων των βαθμών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει για ακόμα μια φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όλων των βαθμών, καθόσον οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές αφορούν το σύνολο των στελεχών από τον εισαγωγικό βαθμό, από τον χρόνο παραμονής στο Σώμα μέχρι και την αποστρατεία τους.

Ταυτόχρονα δε δημιουργεί επιπλέον αδικίες και ανισότητες και διαφόρων ταχυτήτων συνταξιούχων σε όσους αποστρατευτούν από 1.1.2017 μέχρι 31.12.2018, καθώς η βάση συνταξιοδότησης θα είναι διαφορετική στα δύο χρόνια που θα ισχύσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών.

Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά φαίνεται να αθετεί τις υποσχέσεις της, καθώς είχε δεσμευθεί ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για  επαναφορά των μισθών των στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α.  όλων των βαθμών στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012, κάτι που φυσικά δεν ίσχυσε ποτέ.

Τελικά, αποδείχτηκαν έωλες οι κατηγορίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση περί δήθεν μικροπολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού στην πράξη η κυβέρνηση φαίνεται για μια ακόμα φορά να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Θα προχωρήσετε τελικά, έστω και εκπρόθεσμα, στην εύρεση ισοδύναμων, προκειμένου να μην υπάρξει «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από 1η  Ιανουαρίου του 2017; Αν ναι ποια θα είναι αυτά και πότε σκοπεύετε να τα ανακοινώσετε;

Για ποιο λόγο κρατήσατε «σιγή ασυρμάτου» για ένα τόσο σημαντικό θέμα, εμπαίζοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προσφέρουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σημαντικό έργο στη χώρα;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1.Γεωργιάδης  Σπυρίδων – Άδωνις – Βουλευτής Β’ Αθηνών

2.ΔημοσχάκηςΑναστάσιος – Βουλευτής Έβρου

3.Αναστασιάδης Σάββας –  Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

4.Αντωνίου  Μαρία – Βουλευτής Καστοριάς

5.Αραμπατζή Φωτεινή – Βουλευτής Σερρών

6.Ασημακοπούλου Άννα – Μισέλ – Βουλευτής Β’ Αθηνών

7.Βούλτεψη Σοφία –  Βουλευτής Β’ Αθηνών

8.Γιόγιακας Βασίλειος – Βουλευτής Θεσπρωτίας

9.Γκιουλέκας Κωνσταντίνος – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης

10.Δήμας Χρίστος – Βουλευτής Κορινθίας

11.Κακλαμάνης Νικήτας – Α’ Αθηνών

12.Καραμανλή Άννα –  Βουλευτής Β’ Αθηνών

13.Καραμανλής Κώστας – Βουλευτής Σερρών

14.Κασαπίδης Γιώργος –  Βουλευτής Κοζάνης

15.Κατσαφάδος Κωνσταντίνος – Βουλευτής Α’ Πειραιώς

16.Κεδίκογλου Συμεών – Βουλευτής Εύβοιας

17.Κέλλας Χρήστος – Βουλευτής Λάρισας

18.Κεφαλογιάννης Ιωάννης – Βουλευτής Ρεθύμνης

19.Κόνσολας Εμμανουήλ (Μάνος) – Βουλευτής Δωδεκανήσου

20.Κουμουτσάκος Γεώργιος – Βουλευτής Β’ Αθηνών

21.Κουκοδήμος Κωνσταντίνος – Βουλευτής Πιερίας

22.Μπασιάκος Ευάγγελος – Βουλευτής Βοιωτίας

23.Μπουκώρος Χρήστος  – Βουλευτής Μαγνησίας

24.Παναγιωτόπουλος Νικόλαος – Βουλευτής Καβάλας

25.Σκρέκας  Κωνσταντίνος – Βουλευτής Τρικάλων

26.Τσιάρας Κωνσταντίνος – Βουλευτής Καρδίτσης

27.Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Κωστής) – Βουλευτής Β’ Αθηνών

28.Φορτσάκης Θεόδωρος – Βουλευτής Επικρατείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19

Ἡ Ἀκολουθία τοῦ Νυμφίου στήν Ἱερά Μητρόπολη Καστορίας

Μέ τήν δέουσα ἐκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν καί φέτος οἱ ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου…