Ο Καστοριανός Πρωταθλητής της Ποδηλασίας Δημήτρης Κοντονίνας αναχωρεί για τους  10ους  Πανευρωπαϊκούς  Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων που θα πραγματοποιηθούν στο Κάλιαρι (Ιταλία)

Οι 10οι  Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.cagliarietdsc2018.it) θα διεξαχθούν από  τις 17 έως τις 24 Ιουνίου στο Κάλιαρι της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.etdsf.org). Στους αγώνες περιλαμβάνονται  τα εξής αθλήματα: στίβος, επιτραπέζια αντισφαίριση, τέννις, bowling, κολύμβηση, golf, badminton, petanque, μίνι μαραθώνιος και ποδηλασία.

 

Στους  αγώνες θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 450 αθλητές, ενώ η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει με 18 αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Κοντονίνας είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδηλάτης που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, καθώς η υπόλοιπη αποστολή απαρτίζεται από αθλητές του στίβου, της κολύμβησης, του πινγκ πονγκ και του μπόουλινγκ. Ο κ. Κοντονίνας θα αγωνιστεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στην ατομική χρονομέτρηση  5χλμ και την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο Criterium 20χλμ.

«Νιώθω πανέτοιμος και η ψυχολογία μου είναι στα ύψη. Μπορώ να πω πως δεν έχω καθόλου άγχος και αυτό οφείλεται στην προετοιμασία μου. Από τη στιγμή που όλα πήγαν άψογα στις προπονήσεις μου, το ελάχιστο άγχος –εάν αυτό υπάρχει- μπορεί να είναι μόνο δημιουργικό. Τους τελευταίους τρεις μήνες, σε καθημερινή βάση, κάνω ασταμάτητα ποδήλατο, ακολουθώντας το πρόγραμμα του  προπονητή μου.  Δυο φορές την εβδομάδα, μαζί με την κα Φιλιώ Θεοδώρου  κάνω personal training με τη μέθοδο ems, προσαρμοσμένη πάνω στο άθλημα της ποδηλασίας. Η διαιτολόγος μου κα Μάρθα Βουρνάτζη με προσέχει κάθε εβδομάδα,  βγάζοντάς μου το κατάλληλο πρόγραμμα, προκειμένου το σώμα μου να έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται όταν δουλεύει στα κόκκινα, έτσι ώστε να μην με εγκαταλείψει.  Πραγματικά ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, όπως επίσης και την εφημερίδα “Ορίζοντες” και τη δημοσιογράφο Χρύσα Κοσμίδου, καθώς χωρίς όλους εσάς θα ήμουν πολύ πίσω. Το πιστεύω και το εννοώ», ήταν τα λόγια του κ. Κοντονίνα λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή του για το Κάλιαρι.

Χρύσα Κοσμίδου

 

 

Comments are closed.

You May Also Like

Σύλλογος “ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ”: “συμμετέχω και αξιοποιώ”

Σύλλογος “ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ”: “συμμετέχω και αξιοποιώ”

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής σε περιοχή της Φλώρινας

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής σε περιοχή της Φλώρινας

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία, θα αποκτήσει το δικό της FILM OFFICE

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Δυτική Μακεδονία, θα αποκτήσει το δικό της…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεάν εξ’αποστάσεως σεμιναριακά μαθήματα V-Xelerate

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεάν εξ’αποστάσεως σεμιναριακά μαθήματα V-Xelerate

Δήμος Άργους Ορεστικού:Συνάντηση με τους δασικούς συνεταιρισμούς για την επίσπευση των διαδικασιών υλοτόμησης στον Αλιάκμονα/ «Οι εργασίες υλοτόμησης καθυστερούν με υπαιτιότητα τρίτων»

  Δήμος Άργους Ορεστικού:Συνάντηση με τους δασικούς συνεταιρισμούς για την επίσπευση των…

ΕΠΣ Καστοριάς: Τροποποιήσεις ΚΑΠ

Ενημερώνουμε τα σωματεία μας ότι με τις νέες τροποποιήσεις του ΚΑΠ θα…

Ευχαριστήριο των Rossoneri

Η ποδοσφαιρική οικογένεια των Rossoneri θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον ποδοσφαιρικό σύλλογο…

Πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας αγοριών της Μικτής Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και του Α.Σ. Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας αγοριών της Μικτής Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και του Α.Σ. Καστοριάς

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές γύρω από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, λόγω βλάβης

Διακοπή υδροδότησης

Α2 Ανδρών : Ήττα στο… παρά πέντε για την Καστοριά

Α2 Ανδρών : Ήττα στο… παρά πέντε  για την Καστοριά